Élet-Stílus

A Hamburg nyerte az északi rangadót – videó

A Hamburg nyerte a Bundesliga északi nagyságainak derbijét, miután emberhátrányban játszva is megőrizte előnyét a vendég Werder Bremen ellenében.

A csúszós talajon a hétközi Európa Liga találkozón több kulcsjátékosát is pihentető hamburgi csapat kezdte jobban a találkozót, elsősorban a Tel Aviv-i mérkőzést „megúszó” Elia volt az elemében. A fiatal holland rendre a brémai védők mögé került.

A vezető gól is a légiós nevéhez fűződött. Azok után, hogy a baloldalon kiharcolt egy szögletet, a sarokzászlótól precízen csavart középre, s az érkező Mathijsen fejjel nem hibázott. A másik kapu előtt Özil próbált osztogatni, ám messze nem volt olyan precíz, mint a zöld-fehérek bilbaói kiruccanásán.

Félóra elteltével nagy lehetőséghez jutott a Werder. Marin hagyott maga mögött mindenkit, Boateng utolsó emberként lerántotta – a válogatott védőt így kiállította a játékvezető. Az emberhátrány egy kicsit visszavetette a HSV-t, de mégis a hazaiak örülhettek előbb.

Alig négy perccel Boateng kiállítása után Elia tálalt Jensen elé, a válogatott játékos ugyan nem volt jó pozícióban, de Wiese elhamarkodottan kifutott elé – Jensen pedig nemes egyszerűséggel ellőtte mellette a labdát. A 40. percben ismét Özil villant, remek beadását azonban Prödl fölé fejelte.

HSV-Werder – Jensen gólja:

A második félidőre a házigazda teljesen feladta a támadásokat, ám remek labdatartással eleinte meggátolta a brémai rohamokat. A félidő derekától viszont már egymást érték a vendég-ziccerek, de sem Hunt, sem Naldo nem tudott betalálni, s a Werder dolgát tovább nehezítette, hogy Özil megsérült, és cserét kért.

A hajrára ismét megélénkül a Werder, Mertesacker lőtt fölé, majd Frings és Borowski is távolról próbálkozott, de Rost a helyén volt, Marin kísérleténél pedig a kapufa „hárított”. Pizarro majd ismét Boroswski következett, a középpályás ezt követően szögletből emelt középre, ahol Naldo érkezett remek ütemben.

A szépítés ugyanakkor kései volt, a középkezdés után Meyer játékvezető lefújta a találkozót, a Hamburg így a negyedik helyről várhatja a tavaszi folytatást, a legutóbbi két bajnokiját elvesztő Werder a hatodik.

bundesliga, 17. forduló

Hamburg-Werder Bremen 2-1 (2-0)
HSH-Nordbank-Arena, 57 ezer néző. Vezette: Meyer
Gól: Mathijsen (9.), Jansen (36.), illetve Naldo (90.)
Kiállítva: Boateng (32.)
HSV: Rost – Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo – Rincon, Jarolim – Torun (Rozehnal, 37.), Jansen (Berg, 91.) – Petric (Tesche, 80.), Elia
Werder: Wiese – Prödl (Rosenberg, 57.), Mertesacker, Naldo, Pasanen – Frings – D. Jensen (Hugo Almeida, 85.), Hunt – Özil (Borowski, 65.) – Pizarro, Marin

Köln-Nürnberg 3-0 (1-0)
Gól: Geromel (37.), Novakovic (70., 77.)
Kiállítva: Judt (84., Nürnberg)

Az élcsoport:
1. Leverkusen 35 pont, 2. Schalke 34, 3. Bayern München 33, 4. Hamburg 31, 5. Dortmund 30, 6. Werder Bremen 28, 7. Hoffenheim 25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik