Élet-Stílus

Forma 1-es utcai futam lesz Rómában

Várhatóan 2012-ben, esetleg egy évvel később Forma-1-es világbajnoki futamot rendeznek Róma utcáin - az erről szóló megállapodást vasárnap írták alá.

Maurizio Flamini főszervező a RAI közszolgálati tv-csatornán elmondta, hogy másféléves kemény munka után sikerült egyezségre jutni Bernie Ecclestone-nal, az F1 első emberével.

Giovanni Alemanno római főpolgármester sietett közölni, hogy támogatják a rendezést és a GP semmiképpen sem lesz a monzai verseny alternatívája, hiszen ott a pályán zajlik a viadal, míg a fővárosban utcai futamot bonyolítanak majd le.

Helyi médiaértesülések szerint a monzai Olasz Nagydíj szervező attól tartanak, hogy a fővárosiak kiszorítják őket az F1-es naptárból. Az autósport elitkategóriájában a házigazda nemzetek – Spanyolországtól eltekintve – jelenleg csak egy futamot rendeznek. Korábban Olaszország és Németország is két-két viadalt bonyolított le.

Az elképzelések szerint Róma déli részén alakítanák ki a pályát és két olyan kanyart is beiktatnak majd, ahol lehet majd előzni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik