Élet-Stílus

Schumacher januárban Abu-Dzabiban tesztel

Német lapértesülések szerint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher Abu-Dzabiban tesztel majd, mielőtt eldönti, hogy újra versenyez-e a Forma-1-ben.

A Bild és több német lap úgy tudja, hogy a 2006-ban visszavonult pilóta két héten belül kezdi meg a gyakorlást és azt követően határoz a további menetrendről. Schumacher a hírek szerint egy “alacsonyabb kategóriájú” GP2-es géppel tesztel majd Abu-Dzabiban.

A média napok óta arról cikkez, hogy a német pilóta a Mercedesszel köt majd szerződést, a csapat azonban szombaton cáfolta ezt. Az idén vb-első Brawn GP-ből alakult istálló spekulációnak minősítette azokat a híreket, amelyek arról szóltak, hogy a német sztár 2010-ben, 3,5 millió eurós fizetésért a Mercedes alkalmazásában versenyezne (igaz, a hét elején megszellőztették, hogy igényelnék a német tudását.

Hétfőn ugyanakkor Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke bejelentette, hogy nem állnak Schumacher útjába, ha újra versenyezni szeretne a száguldó cirkuszban. A 40 esztendős Schumacher jelenleg tanácsadó a maranellóiaknál (az utcai sportautókkal foglalkozik), de még nem írta alá új, hároméves szerződését.

Idén egy darabig úgy volt, hogy a legendás versenyző beugrik a Magyar Nagydíjon megsérült Felipe Massa helyére az olasz csapatba, ám korábbi motorbalesetéből eredő nyakfájdalmai ezt nem tették lehetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik