Élet-Stílus

Rács mögött Paul Gascoigne

A rendőrség őrizetbe vette Paul Gascoigne volt angol futballcsillagot, mert szerdára virradóra holtrészegen randalírozott Jesmondban, Newcastle egyik kerületében.

A 42 esztendős, az utóbbi időben már csak kicsapongásairól ismert botrányhőst bevitték az őrszobára, ahol renitens viselkedése miatt komoly figyelmeztetésben részesítették. A rendőrség egyik szóvivője szerint Gascoigne 60-80 font – mintegy 18-24 ezer forint – pénzbüntetésre számíthat.

“Gazza” már több ízben esküdözött, hogy jó útra tér, ám néhány hét, esetleg hónap elteltével rendre a pohár után nyúlt és eszméletlenre itta magát. Az év elejét például egy hotelszobába zárkózva töltötte gyakorlatilag alvás nélkül, rengeteg ital és videojáték társaságában. Egyszer félig öntudatlan állapotban felhívta édesapját, hogy vigye el a New York-i Madison Square Gardenbe, mert George W. Bush és Bill Clinton amerikai elnökökkel akar sakkozni.

Családja már régen letett róla: Regan, a volt futballista 12 éves fia tavaly decemberben a Channel Four tv-csatorna egyik műsorában azt mondta, hogy az alkoholizmussal és mentális problémákkal küzdő apja hamarosan meg fog halni és “csak időpocskolás lenne, ha segítenének rajta”.

Az 57-szeres válogatott Gascoigne pályafutása során számos elitklubban megfordult: a Newcastle Unitedben kezdte, majd szerepelt a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio és az Everton csapatában is. Karrierje – részben botrányai, iszákossága és falánksága miatt – az 1990-es évek végén szakadt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik