Élet-Stílus

Johnny Hallyday nem ad több koncertet

Nem folytatja búcsú-koncertsorozatát Johnny Hallyday: a Los Angelesben lábadozó francia rocksztár turnéjának - 2010. január 8. és február 13. közöttre tervezett - valamennyi fellépését lemondta szerdán az énekes producere.

“A döntést az orvosszakértők véleménye alapján hoztuk meg, akik megállapították, hogy az énekes jelenleg képtelen koncertezni” – hangsúlyozta közleményében Jean-Claude Camus produkciós irodája. A megváltott jegyek teljes árát december 21-től a vásárlás helyszínén visszatérítik.

A 66 esztendős francia sztáron párizsi porckorong-operációja után egy héttel korrekciós műtétet kellett végrehajtani a Los Angeles-i Cedars Sinai kórházban. Ezt követően gyógyulása érdekében mesterséges kómában tartották, amelyből hétfőn ébresztették fel.

A család és a turné biztosítótársaságának orvosai szerint az énekes jobban van, de még nagyon fáradt, és nem tudható, meddig tart a teljes felépülése. Egyelőre Franciaországba szállítása is kizárt. Hivatalos orvosi jelentés ugyanakkor nem jelent meg Hallyday állapotáról, arról kizárólag a rocksztár produkciós irodája adott ki rövid sajtóközleményeket.

Nem világos, hogy a komplikációk a párizsi porckorongműtét közben elkövetett orvosi műhiba, esetleg egy, az operáció alatt elkapott baktérium miatt, vagy pedig azért léptek fel, mert Hallyday az operáció után négy nappal – orvosai tanácsa ellenére – repülőre szállt.

Hallyday százmillió eladott lemezzel a háta mögött két éve jelentette be, hogy visszavonul a koncertezéstől. Búcsúturnéját szeptemberben kezdte el, amelyből még 24 koncert lett volna hátra van. Legközelebb január 8-án az észak-franciaországi Amiens-ben kellett volna színpadra lépnie, a nagy búcsút február 13-án a párizsi Bercy stadionban tervezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik