Élet-Stílus

F1: eladták a Renault-t

A Renault csapat megerősítette, hogy továbbra is elkötelezett a Forma-1 iránt. Jövőre is ott lesznek a világbajnokságban, de a csapat nagy részét eladták a Genii Capital befektetőcsoportnak.

Lezárult a hetek, hónapok óta tartó kérdés, marad-e a Renault a Forma-1-ben. A csapat szerdán bejelentette a Renault F1 Team jövőre is résztvevője lesz a Forma-1 világbajnokságnak.

Ugyanakkor a csapat többségi tulajdonjogát eladták a Genii Capitalnak. A Gerard Lopez vezette luxemburgi befektetőcsoport fogja működtetni a csapatot, partnerségben a Renault-val. A pontos számot nem tudni, de 75 százalék eladásról hallani, ennek ellenére megtartják a csapat nevét.

Bernard Rey, Renault F1 Team elnöke, amellett, hogy megfutotta a kötelező üdvözlő köröket, nyilatkozatában elmondta, a Renault-t az mentette meg a kivonulástól, hogy egyre kisebbek a költségek és a Forma-1 egyre nyitottabb a környezetbarát technológiák iránt. Ugyanakkor a csapat próbál a rajongókhoz közelebb kerülni és számukra nagyobb élményt nyújtani.

Nemcsak a Renault csapat jövője vált világossá, de a Red Bullé is, miután azt is bejelentették, hogy 2010-ben továbbra is a francia csapat motorszállítója lesz a francia márka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik