Élet-Stílus

Legyőztük a házigazdát a kézivébén

A 9. helyért játszik majd a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon, miután a középdöntő utolsó, keddi fordulójában 25-21-re nyert a házigazda csapat ellen Szocsouban.

Jól kezdett a magyar csapat, csak a 6. percben kapta az első gólt, miközben Tóth Tímea három hetest is értékesített. Lassan felébredt a kínai együttes, és a 13. percben 5-4-re fordított. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány időt kért, és három poszton is cserélt. Ez valamelyest javított a játékon, s ennek köszönhetően a 19. percben ismét a magyaroknál volt az előny (7-6). Szucsánszki nem csak jól irányított, hanem többször eredményes is volt.

A hazaiak tartották a lépést, főleg Li Vej-vej szórta a gólokat. 10-8-nál a vendéglátó kért időt, hátha jól zárja a félidőt. Ez a számítása nem vált be: a gyors, ötletes magyar támadások révén 13-8, a szünetre pedig 14-10 lett az állás.

GALÉRIA

GALÉRIA

A második félidő elején Zácsik háromszor is betalált, Szucsánszki viszont a keresztlécre vágott egy büntetőt. Emberelőnyük alatt a magyarok 18-11-ra megléptek. Azonos létszámban már hatékonyabb volt a kínai csapat, és sorozatban ötször bevette az amúgy jól védő Herr kapuját. A túloldalon Hszü Mo is remekelt.

A nagy rohanásban a hazaiak elfáradtak, két játékosuk is a kiállítás sorsára jutott, ebben a szakaszban 20-16-ra módosult az állás. Az utolsó tíz perc 21-18-ról indult, amikor Zácsik 7 méterest rontott. A kínaiaktól Liu vette vállára együttesét, bátran és eredményesen tüzelt. Tomori kiszorított helyzetből is betalált, Juhász és Bódi viszont ziccert hibázott.

Szekeres kiállítása alatt feljöttek 22-21-re a kínaiak, aztán Kovacsics újabb büntetőt értékesített. A végén Zácsik még kétszer betalált, eldöntve így a csatát.

nyilatkozatok

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány: “A koreaiak ellen elvesztett egy pont miatti csalódottság érezhető volt, habár megbeszéltük az öltözőben, hogy mind a sikert, mind a kudarcot a lehető leghamarabb fel kell dolgoznunk. Két nappal ezelőtt játszottunk egy szenzációs első félidőt, most adósak maradtunk a látványos játékkal, de nem lehet mindig vasárnap, van amikor keddet mutatja a naptár, ez egy amolyan szürkébb, hétköznapibb teljesítmény volt. A legfontosabb az, hogy sikerült győzni a kiütköző fáradtság ellenére is. Kicsit önmagunkat is le kellett gyűrnünk. Most újabb pihenőnap vár ránk, meg kell találnunk a motivációt a torna számunka utolsó összecsapására is. A 9. helyért zajló mérkőzés két dologról szól majd: a jövőnkről és az önbecsülésünkről. Úgy érzem, hogy eddig pozitív képet sikerült kialakítani magunkról, nagyon jó lenne, ha csütörtökön sem változna a megítélésünk.”

Szucsánszki Zita: “Nagyon hosszú ideje vagyunk már Kínában, sokat gondolunk az otthoniakra. Talán ezért is alakult egy picit nehezebben a mai meccs. A vb-n most találkoztunk harmadszor ázsiai csapattal, elég idegesítő a stílusuk. Eldugják a labdát, és a megszokottól eltérő a meccs ritmusa. Nagyon kellett koncentrálni, szerencsére behúztuk ezt a győzelmet. A kilencedik helyet mindenféleképpen meg kell szereznünk, mert úgy lesz kerek a történet. Hiányérzet csak a norvég és a román meccsel kapcsolatban van bennem. Vannak nehézségeink, de a jó hangulat mindenen átsegít bennünket.”

Zácsik Szandra: “Nem tudom, miért indult olyan nehezen számunkra az első félidő, de szerencsére sikerült felpörögnünk, és hoznunk a meccset. Örülök, hogy nyolc gólt szereztem, az utolsónál nagy szerencsém volt, mert a kínai kapus a földre esett, és így pattant a hálóba a labda. Azzal, hogy bejutottunk a középdöntőbe, az alapvető elvárásokat teljesítettük, most már meg kell szerezni az utolsó győzelmet a kilencedik helyért.”

A középdöntő három meccsén két döntetlen és egy győzelem a magyarok mérlege, és végül az alapszakaszból hozott két vereség miatt zártak ötödikként csoportjukban. Az osztrákok elleni helyosztót csütörtökön, közép-európai idő szerint 6:30-kor rendezik.

női világbajnokság, középdöntő, utolsó forduló

II. csoport (Szucsou):
Magyarország-Kína 25-21
Gól: Zácsik 8, Szucsánszki 5/1, Kovacsics 4/4, Tóth T. 3/3, Bódi 2, Bulath 2, Tomori 1, illetve Li V. 7/4, Liu 6, Vang S. 4, Li J. 2, Vej 1, Sa 1

Norvégia-Spanyolország 27-24
Koreai Köztársaság-Románia 34-34

A végeredmény: 1. Norvégia 8 pont, 2. Spanyolország 7, 3. Koreai Köztársaság 6, 4. Románia 5, 5. Magyarország 4, 6. Kína 0
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek.

I. csoport (Jangcsou):
Németország-Angola 25-21
Franciaország-Ausztria 35-20
Oroszország-Dánia 30-25

A végeredmény: 1. Franciaország 8 pont, 2. Oroszország 8, 3. Dánia 6, 4. Németország 4, 5. Ausztria 2, 6. Angola 2

Helyosztók
A 13. helyért:
Svédország-Tunézia 33-31 hosszabbítás után

A 15. helyért:
Brazília-Japán 31-29

A 17. helyért:
Ukrajna-Elefántcsontpart 34-29

A 19. helyért:
Argentína-Kongó 35-26

A 21. helyért:
Thaiföld-Kazahsztán 27-23

A 23. helyért:
Chile-Ausztrália 32-21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik