Élet-Stílus

Kahn: vonulj vissza Jens!

Oliver Kahn nem érti a botrányosan viselkedő volt válogatottbeli csapattársát. A Bayern München egykori kapusa szerint Jens Lehmannak vissza kellene vonulnia.

Az utóbbi hetekben Jens Lehmann botrányaitól hangos a német sportsajtó. Klubjának, a VfB Stuttgartnak a vezetői kitartanak a veterán kapus mellett, volt válogatottbeli társa, Oliver Khan azonban egy interjúban azt tanácsolta, hogy vonuljon vissza.

“Kívülállóként úgy tűnik, mintha a kirúgását szeretné kiprovokálni. Össze kellene szednie magát, és végiggondolnia, hogy tulajdonképpen mit is akar. Talán az lenne a legjobb, ha rövid időn belül szögre akasztaná a stoplist” – nyilatkozta Kahn a müncheni Abendzeitungnak.

A 86-szoros német válogatott Lehmann néhány hete nyíltan a Stuttgart vezetőit kritizálta, mert elküldték Markus Babbelt. A kapus ezek után nem volt hajlandó kifizetni a klub által kiszabott pénzbüntetést, nemrég a Bajnokok Ligájában vizelt le meccs közben egy reklámtáblát, most hétvégén pedig a kiállítása után vette el egy szurkoló szemüvegét.

Jens és a pisiszünet

Jens és a szemüveg

Kahn szerint valahol érthető, hogy a 40 éves Lehmann különösen ideges csapata mélyrepülése miatt. “El tudom képzelni, hogy karrierje vége felé szeretné ismét feltűnést kelteni” – így Kahn, aki aktív pályafutása során szintén számos alkalommal keltett megütközést a viselkedésével.

“Én az akkori akcióimmal nem feltűnni akartam. Ha nem ment a játék, akkor így akartam felrázni a csapattársakat. Jensnél sajnos pont nem erről van szó. A Mainz elleni bajnokin az utolsó percben kapott pirosat, a megítélt büntetőből pedig egyenlített az ellenfél. A kiesés elleni küzdelemben a Stuttgart nem engedhet meg magának ilyen viselkedést a csapaton belül.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik