Élet-Stílus

Fagypont alatt marad a hőmérséklet

Kedden eleinte főként délen, késő délutántól már másutt is valószínű havazás. Az északkeleti, északi szél hétfő éjszakától egyre többfelé megerősödik.

Hétfőn délután túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb északkeleten szakadozhat fel
helyenként a felhőzet. Hószállingózás többfelé előfordulhat, délnyugaton, nyugaton havazás várható, kedden pedig országos havazásra számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, -7 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 fok körül alakul.

Mediterrán ciklon miatt havazik

A Brit-szigetek, illetve a Skandináv-félsziget felett magasnyomás helyezkedik el. Területén sok a felhő, hideg, téli idő a jellemző. Az anticiklon peremén észak, északkelet felől több hullámban hideg levegő áramlik, ennek első hulláma elérte a Földközi-tenger nyugati medencéjét is. Ott emiatt egyre aktívabb mediterrán ciklon alakítja az időjárást, többfelé esik az eső, de a hőmérséklet csúcsértéke még helyenként a 15 fokot is eléri.

A szárazföld középső, keleti, és északi részén azonban napközben is fagy, sőt az Urál előterében csupán -15, -19 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább az említett mediterrán ciklon alakítja, hatására főként a déli megyéinkben számíthatunk havazásra, ott néhol jelentős mennyiségű csapadék várható.

További részletek az FN.hu Időjárás oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik