Élet-Stílus

Döntetlen Dél-Korea ellen

A szenzációsan kezdő magyar kézilabda-válogatott hat góllal vezetett a félidőben, de a hajrára elfogyott, és végül a döntetlenért is nagyon meg kellett küzdenie Dél-Korea ellen a világbajnokság középdöntőjében.

Az első félidőben szenzációsan játszó magyar női kézilabda-válogatott 28-28-as döntetlent játszott a dél-koreai csapattal a kínai világbajnokság középdöntőjének vasárnapi játéknapján. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány alakulata az első 30 után 17-11-re vezetett, a folytatásban viszont rengeteget hibázott. A magyarok két vereséggel és két döntetlennel állnak. Az utolsó középdöntős meccset kedden rendezik, amikor is közép-európai idő szerint 10:15 órakor a házigazda kínai együttes lesz az ellenfél.

A szombaton még lázas beteg Szucsánszki vállalta a játékot, ugyanakkor Vérten sérülése nem gyógyult, így a Győr szélsője továbbra sem állt rendelkezésre.

Noha a nyitó gólt az ázsiai gárda szerezte, sorozatban három találattal válaszolt a Mátéfi-alakulat. Támadásban főleg két juniorkorú, Zácsik és Kovacsics, illetve Bulath sziporkázott, míg a kapuban Herr fogott több lövést. A 14. percben, 9-5-nél a dél-koreaiak időt kértek, de ettől nem javult fel a játékuk. A magyarok 12-6-ra elhúztak, majd a rivális átállt a nyitott, agresszív védekezésre, már a térfél közepén próbáltak zavarni. Ez a taktika sem vált be, mert a fiatal magyar játékosok sok mozgással szétzilálták a védelmet. Igaz, Zácsik és Kovacsics közben büntetőt rontott. Közvetlenül a pihenő előtt Li Eun Bi duplája miatt nem lett megnyugtató az előny.

Galéria

Galéria

A második félidő elején több magyar lehetőség is kimaradt, és a rivális is felpörgött. A bosszantó hibák révén fokozatosan csökkent a különbség, ráadásul Zácsikot is kiállították. A 39. percben, 20-18-as vezetésnél Mátéfi kikérte idejét. A kapuba Herr helyett Pastrovics állt be. Fegyelmezettebb lett a játék, és Juhász kiállítása alatt nem apadt tovább az előny.

Amint sikerült átvészelni a kritikus szakaszt – ez a játékrész derekán következett be -, 24-19 lett az állás. A folytatásban mindent egy lapra feltéve rohamozott az olimpiai bronzérmes ázsiai együttes, ám kapkodott, és kettős emberelőnye alatt Szucsánszki és Juhász is eredményes volt. Előbbit és Tóth Katát is kiállították, és ezt a lehetőséget már nem puskázták el a koreaiak: az 56. percben kiegyenlítettek (27-27).

Juhász megint a magyarokat juttatta vezetéshez, ám az ázsiaiak büntetőből megint egyenlítettek. Az utolsó magyar támadásnál Zácsik eladta a labdát, de az ellenakcióból a rivális a kapufát találta el.

nyilatkozatok

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány: “Nagyon ideges vagyok, mert ahogy felépítettük ezt a mérkőzést, ahogy játszottunk az első félidőben, amilyen akciókat vezettünk támadásban, meg kellett volna nyerni ezt a találkozót. Ideges azért vagyok, mert buta hibákat követtünk el, ha csak a meglévő ziccereinket értékesítjük, most győzelmet ünnepelhetnénk. Ezért vagyok dühös. De az a jó dolog, hogy tudunk tanulni saját hibáinkból, egy nappal korábban technikai hibák tömkelegét követjük el a spanyolok ellen, most meg így tudunk küzdeni, játszani. Egy meccset mindig akkor kell megnyerni, amikor kezünkben van a lehetőség, kár, hogy ez most nem sikerült. Összességében a lányok hatalmasat küzdöttek. Kell egy kis idő, hogy megnyugodjak, később biztosan másképpen fogom látni ezt a döntetlent. Az ilyen meccsek adnak nekünk rutint, ezek kovácsolnak bennünket össze. A fejlődésünk nyomon követhető. Ugyanakkor hozzáteszem, ha valaki a meccs előtt azt mondja, hogy döntetlen lesz, látatlanban aláírom.”

Pastrovics Melinda: “Ha azt nézzük, hogy az első félidőben nyolc góllal is vezettünk, akkor lehet bennünk némi hiányérzet. Ebből is látszik, hogy egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni. Fejben talán már korán elhittük, hogy miénk lesz a két pont, de a második félidő végjátéka annyira küzdelmes volt, hogy ezt figyelembe véve örülnünk kell a döntetlennek. Öröm és csalódottság is van bennem.”

Juhász Gabriella: “Elég bosszantó, hogy nyolcgólos előnyünket nem tudtuk megtartani. Ugyanakkor ha azt nézzük, hogy milyen klasszis ellenféllel szemben értünk el döntetlent, akkor teljesen rendben van ez az eredmény. Az utolsó 5-6 percben túlságosan magunkra húztuk az ázsiai csapatot, ekkor már a koncentrációval is bajok voltak. Talán a fáradtság is belejátszhatott ebbe, de szerintem Dél-Korea is ugyanolyan fáradt volt, hiszen egy nappal korábban kemény meccset vívott Norvégiával.”

Li Dzse Jung dél-koreai szövetségi kapitány: “A Norvégia elleni győzelem sokat kivett együttesemből, fáradtak voltunk. A magyar csapat nagyszerűen játszott, csak gratulálni tudok nekik.”

Hétfőn szünnap lesz az élcsapatoknak, míg kedden, közép-európai idő szerint 10:15 órakor a házigazda kínai együttes lesz a magyarok ellenfele.

női világbajnokság, középdöntő, 2. forduló

II. csoport (Szucsou):
Magyarország-Koreai Köztársaság 28-28 (17-11)
Gól: Zácsik 8, Bulath 7, Kovacsics 4/1, Szucsánszki 2/1, Juhász 2, Tomori 2, Szabó 1, Bódi 1, Szekeres 1, illetve Kim O 6/2, Li E. 5, Dzsung 4/2, Kim Cs. 4, Mjung 3, Vu 3, Mun P. 2, Ju 1

Spanyolország-Románia 26-25
Norvégia-Kína 34-19

Az állás: 1. Spanyolország 7, 2. Norvégia 6, 3. Koreai Köztársaság 5, 4. Románia 4, 5. Magyarország 2, 6. Kína 0

I. csoport (Jangcsou):
Németország-Ausztria 29-26
Angola-Dánia 28-23
Franciaország-Oroszország 24-23

Az állás: 1. Oroszország 6 (112-86), 2. Franciaország 6 (102-86), 3. Dánia 6 (104-97), 4. Ausztria 2 (100-112), 5. Angola 2 (94-107), 6. Németország 2 (92-116)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik