Élet-Stílus

Kiütéssel nyert a Bayern

A Bayern kiütéses győzelmet aratott a Bundesliga 16. fordulójában, de a Hamburg sem fukarkodott a gólokkal. A Schalke két góllal nyert Brémában.

Úgy tűnik, a bajor csapat rátalált a helyes útra, hiszen zsinórban az ötödik térmérkőzését nyerte meg, ráadásul a szombati bajnokin – ahogy a hét közben, Torinóban – ezúttal sem maradt adós a gólokkal, ötöt számolt a kiesés elől menekülő Bochumra. A szünetben már tisztes távolságba került a vendég Bayern München, majd a második félidőben kétszer ismét beköszönt, míg a hazaiak erejéből mindössze a becsületgólra futotta – 0-5-nél Fuchs szabadrúgásból juttatta kapuba a labdát.

A Juventus elleni Bajnokok Ligája-meccshez hasonlóan Gomez és Olic a Bochum ellen is betalált, utóbbi duplázott, sőt, még egy gólpasszt is kiosztott.

A hamburgi Elia lemásolta a horvát támadó teljesítményét, szintén ugyanilyen mutatóval zárt az újonc Nürnberg elleni bajnokin, amelyet csapata idegenben kiütéssel, 4-0-ra nyert meg – holott a szünetben még döntetlenre álltak a felek. Győzelmével a HSV pontot tett hétmeccses nyeretlenségi sorozatának végére a német élvonalban.

A Mönchengladbach-Hannover találkozón is potyogtak a gólok: a hazaiak úgy nyertek 5-3-ra, hogy kevesebb találatot jegyeztek, mint a hannoveriek, ám közülük a tunéziai Haggui kétszer is saját kapuját vette be, és rajta kívül még Djakpa is öngólt vétett.

A forduló rangadóján a Schalke a góllal és gólpasszal előrukkoló Kuranyi vezetésével nyert Brémában. Az első gólt magára vállalta a csatár, a leshatárról indulva kicselezte a kapust, majd az üres kapu közepébe gurított. A 72. percben ismét Kuranyi villant, két védő gyűrűjében passzolta tovább a labdát a csereként beállt Moraveknek, akinek a megpattant lövése után a hálóban landolt a labda. Győzelmével a gelsenkircheni együttes feljött a második helyre, a Werder pedig visszaesett a negyedikre.

Bundesliga, 16. forduló:
1. FC Nürnberg-Hamburger SV 0-4 (0-0)
Gól: Elia (47., 74.), Jansen (59.), Torun (66.)

Borussia Mönchengladbach-Hannover 96 5-3 (2-1)
Gól: Haggui (15., 93., mindkettő öngól), Friend (22.), Djakpa (58., öngól), Bradley (68.), ill. Ya Konan (36., 69.), Schulz (87.)
Kiállítva: Ya Konan (84., Hannover)

1899 Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 1-1 (1-0)
Gól: Salihovic (9., 11-esből), illetve Schwegler (61.)

SC Freiburg-1. FC Köln

VfL Bochum-Bayern München 1-5 (0-3)
Gól: Fuchs (76.), ill. Gomez (23.), Mavraj (33., öngól), Olic (43., 50.), Pranjic (56.)

Werder Bremen-FC Schalke 04 0-2 (0-0)
Gól: Kuranyi (47.), Moravek (72.)

Pénteken játszották:
Hertha BSC-Bayer Leverkusen 2-2

Vasárnap:
FSV Mainz 05-VfB Stuttgart, 15:30
VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik