Élet-Stílus

Drámai végjáték Berlinben – videó

A listavezető Bayern Leverkusen hiába szerezte meg a vezetést a 90. percben, csak egy ponttal távozott a sereghajtó Hertha otthonából a Bundesliga 16. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A műtét után lábadozó Dárdai Pált nélkülöző Hertha már a 8. percben megszerezte a vezetést a Leverkusennel szemben – miután egy kiugratást követően Ramos higgadtan jobb alsó sarokba helyezett -, és az előnyét a 76. percig őrizte, ekkor azonban Kroos villant, mellre vette a labdát, s mielőtt az leesett volna, 18 méterről a bal sarokba lőtt.

A listavezető Bayer Leverkusennek nem csak az egyenlítés, a fordítás is összejött, a 90. percben – Kacar kiállítása miatt már emberelőnyben – az élete első Bundesliga-mérkőzését játszó Kaplan megpattant lövése után landolt a labda a hálóban.

Ezzel azonban még nem volt vége, Ramos tulajdonképpen keretbe foglalta a meccset azzal, hogy egy baloldali szöglet után a kapuba bólintott, és így legalább az egyik pontot otthon tartotta a Hertha, ezzel együtt továbbra is a tabella alján szerénykedik. A Leverkusen viszont első, ráadásul a mezőnyben egyedüliként még mindig veretlen.

Lehmannak fizetnie kell

Pénzbüntetést kapott Jens Lehmann, a VfB Stuttgart kapusa, mert Markus Babbel korábbi vezetőedző menesztése miatt kritizálta a klub vezetését. A korábbi válogatott hálóőr azt mondta, hogy a trénert a szurkolók tiltakozása miatt rúgták ki, de a menedzsment tagadta ezt, s kijelentette: közös megegyezéssel történt a szakítás. A pénzbírság pontos összegét a stuttgarti egyesület nem hozta nyilvánosságra.

Bundesliga, 16. forduló:
Hertha BSC-Bayer Leverkusen 2-2 (1-0)
Gól: Ramos (8., 92.), ill. Kroos (76.), Kaplan (90.)
Kiállítva: Kacar (77., Hertha BSC)

Szombat:
1. FC Nürnberg-Hamburger SV, 15:30
Borussia Mönchengladbach-Hannover 96, 15:30
1899 Hoffenheim-Eintracht Frankfurt, 15:30
SC Freiburg-1. FC Köln, 15:30
VfL Bochum-Bayern München, 15:30
Werder Bremen-FC Schalke 04, 18:30

Vasárnap:
FSV Mainz 05-VfB Stuttgart, 15:30
VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik