Élet-Stílus

Csodagól a Premier League-ben – videó

Alighanem a szezon legszebb gólját szerezte Maynor Figueroa, a Wigan Athletic csatára az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A Chelsea ikszelt, míg a MU még rosszabbul járt.

A hondurasi játékos – aki a szezonban először volt eredményes – a saját térfeléről, mintegy 52 méterről talált be, kihasználva, hogy a Stoke City kapusa kirándulni indult a zöldellő gyepen. A labda a bal felső sarokban kötött ki, és a Wigan ezzel a góllal 2-1-re vezetett, de meg kellett elégednie az egy ponttal. Sörensen pedig később javította a hibáját, miután kevéssel a lefújást megelőzően lábbal kivédte Rodallega tizenegyesét.

Ritkán látható gól a Stamford Bridge-en

Hullámvölgybe került a listavezető Chelsea, amely zsinórban negyedik meccsén maradt nyeretlen: szombaton 3-3-as döntetlent játszott a Stamford Bridge-re látogató Evertonnal. A londoniak hátrányból fordítva kétszer is vezetettek, de egy furcsa gól miatt csak egy pontot kasszíroztak. Egy felívelt szabadrúgás után a korábban duplázó Drogba Sahára fejelte a labdát, amely a francia csatár tarkójáról került a kapuba.

Az élbolyba vágyó Manchester City háromszor is hátrányba került a Bolton vendégeként, de mindannyiszor egyenlített, harmadszor emberhátrányban. A hazaiaknál Klasnic, a vendégeknél a Tevez duplázott. A Wolverhampton elkerült a kiesőzónából, miután Doyle 3. percben szerzett fejesgóljával – meglepetésre – 1-0-ra nyert a Tottenham ellen.

Az Aston Villa mind a három pontot elvitte az Old Traffordról, miután 1-0-ra nyert a Manchester United ellen, amely a Premier League 2009/2010-es szezonjában először kapott ki hazai pályán. A birminghamiak gólját a 10. forduló óta minden második bajnokiján eredményes Agbonlahor szerezte: egy baloldali beívelést követően a tétovázó Kuszczak mellett közelről fejelt a hálóba. A MU hátránya 3 pont a Chelsea-vel szemben.

Fülöp Márton csapata, a Sunderland a 93. percben kapott góllal 1-1-es döntetlent játszott a vendég Portsmouth csapatával. A 77. percben pályára lépő Gera Zoltán klubja, a Fulham ugyancsak 1-1-re volt képes a Burnley otthonában, akárcsak a Hull City, amely Halmosi Péter nélkül a Blackburnnel játszott gól nélküli döntetlent.



Premier League, 16. forduló:


Birmingham City-West Ham United 1-0 (0-0)


Gól: Bowyer (52.)
Kiállítva: Noble (78., West Ham)

Bolton Wanderers-Manchester City 3-3 (2-2)


Gól: Klasnic (11., 53.), Cahil (43.), ill. Tevez (28., 77.), Richards (45.)

Kiállítva: Bellamy (64., Manchester City)

Burnley-Fulham 1-1 (0-0)


Gól: Elliott (60.), ill. Zamora (50.)

Chelsea-Everton 3-3 (2-2)


Gól: Drogba (18., 59.), Anelka (23.), illetve Cech (12., öngól), Yakubu (45.), Saha (63.)

Hull City-Blackburn Rovers 0-0




Sunderland-Portsmouth 1-1 (1-0)


Gól: Bent (24.), ill. Kaboul (93.)

Kiállítva: Kaboul (93.)

Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 0-1 (0-1)


Gól: Doyle (3.)

Stoke City-Wigan Athletic 2-2 (1-1)


Gól: Tuncay (37.), Shawcross (74.), ill. Boyce (15.), Figueroa (72.)

Manchester United-Aston Villa 0-1 (0-1)
Gól: Agbonlahor (21.)


Vasárnap:

Liverpool-Arsenal, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik