Élet-Stílus

Gólszépségverseny a BL-ben

Az interes Balotelli és friss aranylabdás Lionel Messi parádés szabadrúgásgólt lőtt a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. A Stuttgart 11 perc alatt vágott három gólt, a Liege egy kapusgóllal lett harmadik. Gólösszefoglaló.

A Loki csoportjában már korábban eldőlt, hogy a Lyon és a Fiorentina jut tovább a legjobb 16 közé. A francia bajnok az utolsó csoportkörben még egyszer megszórta a Lokit, de csak második helyen zárt.

A Fiorentina ugyanis oda-vissza verte a már biztosan kieső, és az Európa Ligára készülő Liverpoolt.

Az F jelű négyesben érvényesült a papírforma, a címvédő Barcelona és az Internazionale végzett az első két helyen. A katalánok hamar hátrányba kerültek a Dinamo Kijev vendégeként, de Xavi és Messi egy mesteri szabadrúgással megfordította a meccset.

A Rubin Kazanyt győzelmi kényszerben fogadó Internél Balotelli volt a nyerőember: a 19 éves játékos előbb sarokkal készítette elő Eto’o gólját, majd 30 méterről, szabadrúgásból vette az oroszok kapuját.

A Stuttgartnak is mindenképpen győznie kellett, és a németek nem is sokat vacakoltak az Unirea Urzineci ellen: a 14. percben már három nullára vezettek. A románoknak az erejéből egy szépítő gólra futotta.

A másik meccsen a már korábban továbbjutó Sevilla verte a harmatgyenge Glasgow Rangerst.

A H csoportban az Olympiakosz hazai pályán 1-0-ra verte a sérülésektől sújtott Arsenalt, amelynek utazókeretébe kilenc olyan játékos került be, aki amúgy az „ágyúsok” tartalékcsapatát erősíti.

A harmadik hely sorsa csak az utolsó pillanatokban dőlt el a Liege-Alkmaar meccsen. A belgák a kapus (!), Bolatnak a fejesgóljával a 95. percben egyenlítettek az AZ Alkmaar ellen.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik