Élet-Stílus

Lefejelte edzője Buzsáky Ákost

Lefejelte a válogatott Buzsáky Ákost, ezért felfüggesztették állásából Jim Magiltont, az angol másodosztályban szereplő Queens Park Rangers edzőjét.

Szerdai brit sajtóértesülések szerint az öltözőbeli incidensre hétfőn került sor a Watforddal szemben 3-1-re elvesztett bajnok mérkőzés után, amikor a tréner összeveszett a magyar középpályással. Magilton maga is elismerte, hogy összekülönbözött Buzsákyval, a részletekbe azonban nem akart belemenni.

A Daily Mail című brit napilap információi szerint a felbőszült Magilton a mérkőzés után az öltözőben előbb Damion Stewartot hordta le, majd a 76. percben becserélt Buzsákyhoz fordult. A magyar középpályást a szezon során már több alkalommal kritizálta a tréner, aki ismét kiborult Buzsáky teljesítményén – és állítólag lefejelte a játékost.

Buzsáky Ákos képviselői az eset után felkeresték a klub elnökét, Gianni Paladinit, aki az ügy további kivizsgálásáig felfüggesztette állásából Jim Magiltont menedzsert.

A londoni klub – melynek tulajdonosa a Forma-1-főnök Bernie Ecclestone, a Renault-t korábban irányító Flavio Briatore és Lakshmi Mittal indiai acélmágnás – közleménye szerint a vezetőség a belső vizsgálat eredménye alapján hozta meg döntését.

Amúgy sem voltak különösebben elégedettek a vezetők Magiltonnal, annak ellenére, hogy a júniusban kinevezett trénerrel az első kilenc bajnokijából csak egyet veszített el a Queens Park Rangers. Az utóbbi hetekben azonban visszaesett londoni csapat a tabellán, miután a legutóbbi négy mérkőzésén mindössze egy pontot szerezett.

A magyar játékos az MTI érdeklődésére azt mondta, egyelőre nem kívánja kommentálni az ügyet. Magilton közelényében tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, ámbátor azt elismerte, hogy különösen rossz teljesítmény esetén néha elszabadulnak az indulatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik