Élet-Stílus

Euroliga: kosárlecke a címvédőtől

A Szeviép-Szeged a papírformának megfelelően simán kikapott a címvédő Szpartak Moszkva otthonában a női kosárlabda Euroliga 7. fordulójában.

A Szeged súlyos vereséget szenvedett a címvédő Szpartak Moszkva vendégeként. Az első Euroliga-győzelmét a múlt héten megszerző magyar együttes jól tartotta magát az első negyedben: támadásban ugyan nem villogott, viszont kifejezetten jól védekezett az első negyedben, csak kevés pontot engedélyezett a sztárok egész sorát felvultató moszkvai csapatnak. A szakasz utolsó percére fordulva mindössze egy pont volt a szegediek hátránya, igaz, a dudaszónál már 15-10-et mutatott az eredményjelző.

A folytatásban aztán a hazaiaknál többen is megtalálták a jó dobóformájukat, s mindez azt eredményezte, hogy a félidőre tulajdonképpen eldőlt a találkozó (44-20).

A fordulás után is jól játszott a Szpartak, és folyamatosan növelte a különbséget. A hazaiak győzelméhez egy pillanatig nem férhetett kétség, s végül 43 pontot „vertek” a Szegedre. A magyar együttes ezzel hatodik meccsén ötödik vereségét szenvedte el a legrangosabb női kupasorozatban, míg a Szpartak Moszkva továbbra is százszázalékos.

Ismét kikapott a Sopron

Az utóbbi hetekben gyenge formában játszó MKB-Euroleasing Sopronkikapott a lengyel Gorzów otthonában. Holott a magyarok kezdték némileg jobban a találkozót, s néhány perc után négy ponttal vezettek. A hazai csapat ugyanakkor nem hagyta meglépni a magyarokat, így fej fej mellett haladtak a felek egészen a dudaszóig (19-21).

A második szakaszt is jól indította a Sopron, a 14. percre hét pontra növelte a különbséget, ezután azonban megtorpant. A házigazdák rátaláltak a rivális elleni hatékony játékra, s a hétpontos hátrányból négypontos előnyt kovácsoltak (40-36).

A fordulást követően is szoros maradt a küzdelem, a soproniak küzdöttek, s nem szakadtak le a Gorzówtól, de fordítani nem tudtak (59-57). Az utolsó negyed első percében a Sopronhoz került az előny (60-61), ám ez csak pillanatokra maradt így, s ismét futott riválisa után Székely Norbert csapata. A hajrát aztán a lengyel együttes bírta jobban, s ezzel hetedik meccsén második győzelmét szerezte meg a C csoportban.

A Sopron a második forduló után két sikerrel állt, az újabb kudarccal azonban most már a lengyelekkel azonos, 2/5-ös győzelem-vereség mérleggel rendelkezik. A magyar bajnok november 22-e óta nem nyert meccset sem az Euroligában, sem az NB I-ben.

Női Euroliga, 7. forduló:
C csoport:
Gorzów (lengyel) – MKB-Euroleasing Sopron 79-72 (19-21, 21-15, 19-21, 20-15)
A magyar csapat legjobb dobói: Honti 14, Horti 13, Miljkovic 12

D csoport:
Szpartak Moszkva (orosz) – Szeviép-Szeged 94-51 (15-10, 29-10, 24-16, 26-15)
A magyar csapat legjobb dobói: Németh 15, Sipaviciute 13, Ciglar 11

Csütörtök, B csoport:
MiZo Pécs 2010-Kraków (lengyel), 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik