Élet-Stílus

Nagy László nem játszik az Eb-n

Nagy László családi okok és kisebb sérülése miatt nem vesz részt a januári ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

“Döntésem csak az Eb-re szól, jelenleg nem téma az, hogy a spanyolok szeretnék, ha a 2012-es olimpián az ő válogatottjukban szerepeljek. Tíz éve minden világversenyen ott voltam, most inkább a családommal szeretnék lenni. Ráadásul korábbi ujjsérülésem után sem vagyok százszázalékos állapotban, noha játszom a klubomban, nem lehet túlterhelni” – nyilatkozta Nagy László az MTI-nek.

Nagy László ősszel egy makacs ujjsérüléssel bajlódott, de az elmúlt
hetekben felépült, és spanyol klubja meccsein egyre jobb formába
lendült.

A barcelonai idegenlégiós hozzátette: a kontinensviadal után beszél a magyar szövetség képviselőivel a hogyan továbbról, mert nem döntött még, elfogadja-e a spanyol szövetség ajánlatát, vagy továbbra is a magyar válogatott rendelkezésére áll.

Lapunk megkereste az Európa-bajnokságra készülő válogatott szövetségi kapitányát, aki elmondta, hogy nemrég telefonon értesítette a döntéséről a világklasszis átlövő. „Sajnálattal vettem tudomásul, hogy nem vállalja a játékot, úgy érzem mindent megtettem annak érdekében, hogy pályára lépjen az Eb-n” – így Csoknyai István az FN.hu-nak.

Sinka László, a magyar szövetség elnöke egyelőre nem kívánt reagálni,
mint jelezte: megvárja Nagynak az Eb-re vonatkozó hivatalos
bejelentését.

A nemzetközi szövetség szabályzata alapján egy játékos három év kihagyás után szerepelhet egy másik ország válogatottjában. A kiváló átlövő idén június 21-én szerepelt legutóbb a magyar nemzeti csapatban, vagyis ha kihagyna három évet, akkor a spanyol együttessel – sikeres kvalifikáció esetén – ott lehetne a 2012-es londoni olimpián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik