Élet-Stílus

Elbúcsúzott a vb-győztes öttusázó

Lezárta versenyzői pályafutást az öttusázó Horváth Viktor, aki 2007-ben világ- és Európa-bajnok volt egyéniben.

A 31 éves Horváth Viktor május elején jelentette be, hogy magas vérnyomással kezelik, s a sorozatos vizsgálatok miatt másfél hónapja alig edzett. Először azt tervezte, hogy csak az idei versenyszezont hagyja ki, s ősszel megkezdi a felkészülést, végül másként döntött, mivel továbbra is gyógyszeres kezelésre szorul magas vérnyomása miatt.

Klubja, az Alba Volán a hétfői évzáróján búcsúztatta. Méltatásában elhangzott, hogy 25 évet áldozott sportágára – leigazolásának dátuma 1984. szeptember 5. -, s ez idő alatt kiemelkedő sikereket ért el. A 2007-es, rendkívül eredményes idényét, Eb- és vb-sikerét megelőzően 2001-ben és 2006-ban ezüstérmet nyert világbajnokságon egyéniben, míg csapatban és váltóban összesen 12 alkalommal volt győztes válogatott tagja Eb-ken, illetve világbajnokságokon. Csupán a sikeres olimpiai szereplés nem jött össze neki.

„Nem vagyok csalódott, a helyemben más is boldog lenne ilyen eredményekkel. Talán ha a 2008-as évet még egészségesen be tudom fejezni, nem sérülök meg a budapesti világbajnokságon, és jobban összejön a pekingi olimpia, még kerekebb lett volna a történet, ugyanakkor így is szép pályafutás áll mögöttem” – mondta Horváth.

Vele együtt búcsúztatták a 2000-ben váltóban világbajnoki aranyérmes, 27 esztendős Máthé Vivient is, aki felnőtt világversenyeken kilencszer állt dobogón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik