Élet-Stílus

Kasszasiker Antal Nimród filmje Amerikában

Antal Nimród Szállítmány (Armored) című, pénteken debütált akcióthrillere 6,6 millió dolláros (1,2 milliárd forintos) bevétellel a hétvégi észak-amerikai tízes toplista hatodik helyét foglalta el.

A kritikák elsősorban a Kontroll alkotójának új filmjében szereplő sztárok, Matt Dillon, Laurence Fishburne és Jean Reno alakítását méltatták. A thriller egyszerű biztonsági emberekről szól, akik megpróbálják kirabolni saját cégük 42 millió dollárt szállító járművét. A rendezőt régimódi, gyakorlatias stílus jellemzi – írta a The New York Times kritikusa a Los Angelesben született Antalról, aki a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett diplomát.

A bemutatását követő harmadik héten sikerült az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsára kapaszkodnia a Sandra Bullock főszereplésével készült The Blind Side című focidrámának. A film a hét végi bevételi toplistán 20,4 millió dolláros (3,7 milliárd forintos) jegyeladással került az élre maga mögé utasítva az Újhold című vámpírthrillert, amely két hétig volt a legnézettebb film.

A The Blind Side-ban Bullock tehetős nőt alakít, aki családjába fogad egy utcán kallódó fekete kamaszt. A fiúról kiderül, hogy tehetséges futballjátékos és örökbefogadói gondoskodnak róla, hogy igazi sztár váljék belőle. A filmdráma varázsát nyilván az is növelte, hogy megtörtént sztorit dolgozott fel.

A lista harmadik helyére a Brothers (Fivérek) című háborús dráma került 9,7 millió dolláros (1,7 milliárd forintos) jegyeladással. Az afganisztáni háborúból visszatérő katonák lelki sebeiről és a társadalomba való visszailleszkedéséről szóló produkció főszerepét Tobey Maguire játssza el.

A Dickens regénye nyomán forgatott animációs Karácsonyi ének is jól tartotta magát, 7,5 millió dollárral (1,3 milliárd forinttal) a negyedik helyen szerepelt. Egy másik animációs mese, a Vén csontok 6,9 millióval (1,2 milliárd forinttal) végzett az ötödikként a bevételi rangsorban.

Antal Nimród Szállítmány című filmjét január 28-tól láthatja a magyar közönség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik