Élet-Stílus

Geráék nyerték a magyaros derbit

Magyar érdekeltségű csapatok mérkőzésén a Fulham egy góllal jobbnak bizonyult a Sunderlandnél. Az Everton hihetetlen meccsen mentett pontot a Tottenham vendégeként.

Két mérkőzés maradt az angol labdarúgó Premier League 15. fordulójának vasárnapi játéknapjára. Elsőként a Fulham látta vendégül a Sunderlandet. A hazai alakulatban Gera Zoltán csereként állt be a 66. percben, míg a vendégek kapuját Fülöp Márton védte.

A magyar kapus rögtön a meccs elején tehetetlenül figyelte, amint Bobby Zamora egy pontos fejessel vezetést szerzett a hazaiaknak. A támadó a meccs hátralévő részében a legveszélyesebb játékos maradt, újabb gól azonban már nem esett, így a londoniak nyerték a két, a nemzetközi porondra vágyó rivális csatáját.

A Fulham maradt a nyolcadik helyen, 3 ponttal lemaradva az EL-szereplést érő hatodik Manchester Citytől. A Sunderland sem esett vissza, Fülöpék 6 győzelemmel, két döntetlennel és hét vereséggel maradtak a tizedikek.

folytatódik Dárdaiék vesszőfutása

A sérült magyar középpályása nélkül kiálló Hertha ismét kikapott. A fővárosiak Gelsenkirchenben egy óráig álltak rohamokat. A második helyezett Werder viszont meglepetésre csak gólnélküli döntetlent játszott a Kölnnel.

Bundesliga, 15. forduló:
1. FC Köln-Werder Bremen 0-0

FC Schalke 04-Hertha BSC 2-0 (0-0)
Gól: Kuranyi (59.), Rafinha (90. tizenegyesből)
Kiállítva: Janker (86. Hertha)

Az Everton-Tottenham-összecsapáson megosztoztak a pontokon a csapatok. Az első félidőben nem sok jel utalt arra, hogy a fordulás után drámai izgalmaknak és négy gólnak tapsolhat a Goodison Park. A gólnélküli első 45 perc után a vendégek Defoe és Dawson találataival kétgólos előnyt szereztek, de nem sokáig örülhettek.

A hazai közönség frenetikus biztatása mellett az Everton nyolc perc alatt kiegyenlített. A nagy négyes uralmát megtörni igyekvő Tottenham előtt ismét felcsillant a három pont lehetősége, amikor már a ráadásban tizenegyest kaptak, de Defoe középre tartó lövését Tim Howard lábbal védte. A Hotspur így is maradt a negyedik helyen, mindössze egy egységgel lemaradva az Arsenal mögött.

premier league, 15. forduló

Fulham-Sunderland 1-0 (0-0)
Gól: Zamora (7.)

Everton-Tottenham Hotspur 2-2 (0-0)
Gól: Saha (78.), Cahill (86.), illetve Defoe (47.), Dawson (59.)

Szombaton játszották:
Arsenal-Stoke City 2-0
West Ham United-Manchester United 0-4
Blackburn Rovers-FC Liverpool 0-0
Aston Villa-Hull City 3-0
Wigan Athletic-Birmingham City 2-3
Wolverhampton Wanderers-Bolton Wanderers 2-1
Portsmouth-Burnley 2-0
Manchester City-Chelsea 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik