Élet-Stílus

Alonso jobb Räikkönennél

A Ferrari csapatfőnöke kerek perec kimondta, hogy a csapat számára hasznosabb lehet Fernando Alonso, mint a spanyol kedvéért elküldött 2007-es bajnok.

A Ferrari Kimi Räikkönen eredetileg 2010-ig tartó szerződését az ősszel felbontotta, hogy a csapattal 2007-ben bajnoki címet nyerő finn helyére Fernando Alonsót ültesse. A csapatfőnök, Stefano Domenicali nem is titkolja, hogy a döntés mögött a két versenyző motivációja és motiválóképessége közti különbség húzódott meg. Az olasz szerint Alonsóra Schumacherhez hasonlóan lehet majd építeni a csapatot.

“A Ferrarinak valaki olyan kell, mint Schumi. Räikkönen nagyon gyors, de nagyon zárkózott volt. Győzelemre alkalmas autóban tökéletes volt és most is az, de ha az autót kell fejleszteni vagy a csapatot kell lelkesíteni, akkor Alonso jobb” – mondta az Auto Bildnek Domenicali.

Bár Alonso és Massa is cáfolja, azért úgy tűnik, hogy a csapatnál eddig betöltött helyzetét féltő, valamint a Renault tavalyi szingapúri bundázását eléggé a szívére vett brazil és az új versenyző között feszültség lehet jövőre, Alonsónak ráadásul már 2007-ben a McLarennél is voltak hasonló problémái. Domenicali szerint náluk nem lesz semmi ilyesmi.

“Beszélgettem már Fernandóval a McLarennél történtekről. Úgy érezte, hogy elárulták, és azt is elmondta, hogy kapcsolata Lewisszal nem volt mindig fair. Maranellóban ilyen nem fordul elő, ezt garantálom!” – mondta a főnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik