Élet-Stílus

A magyar kapussal nem bírt a MU – videó

Kurucz Péter nem kapott gólt a Manchester Unitedtől, igaz, amikor a kapus beállt a West Ham kapujába, már kialakult a 4-0-ás végeredmény. A Manchester City legyőzte a Chelsea-t.

A Manchester United könnyedén fektette két vállra házigazda West Hamet. A gólgyártást Paul Scholes kezdte meg, 16 méterről bombázott a jobb felső sarokba, majd a szünet után sorrendben Darron Gibson, Antonio Valencia és Wayne Rooney is betalált.

A hétközi Ligakupa-meccsen duplázó ír játékos – szokáshoz hűen – bombagólt szerzett, Valencia pedig egy sakk-matt akció végén gurított a kapuba, s egy perccel később gólpasszt adott Rooneynak, akinek rutinfeladat volt közelről a jobb alsóba továbbítani.

A negyedik manchesteri gól után, a 73. percben az exújpesti Kurucz Péter váltotta Robert Greent, és hibátlanul látta el a feladatát: az élete első Premier League-meccsén pályára lépő magyar hálóőrt ugyanis nem tudták mattolni a „vörös ördögök”.

Premier League, 15. forduló: West Ham-Manchester United 0-4

Az Arsenal a Stoke City ellen pontot tett hazai rossz szériájának végére, a Sunderlandtől és a Chelsea-től elszenvedett bajnoki, illetve a Manchester City elleni Ligakupa-vereséget követően 2-0-ra verte a középcsapatnak számító „fazekasokat”.

A Liverpool az első félidőben gyenge teljesítményt nyújtott, még a kaput sem találta el Blackburnben. A szünet után már jobban csipkedte magát Rafa Benítez csapata, fölényben játszott, de csak kapufáig jutott, igaz, a Blackburnnek is akadt helyzete – gól viszont egyik oldalon sem született. A mérkőzés ekképp legfeljebb amiatt marad emlékezetes, hogy Steven Gerrard ezen lépett 500. alkalommal pályára a ‘Poolban.

A „vörösök” helyet cseréltek a tabellán az Aston Villával, amely feljött az ötödik helyre, miután hazai pályán hármat számolt a Halmosi Pétert nélkülöző Hull Cityre.

Premier League, 15. forduló: Arsenal-Stoke City 2-0

A forduló rangadóján, szombat este a Manchester City 2-1-re legyőzte a listavezető Chelsea-t, ezzel egymásutánban hét döntetlent követően nyert újra a Premier League-ben. A londoniak kezdtek jobban, és némi szerencsével a 8. percben a vezetést is megszerezték, miután Emmanuel Adebayor hátáról a saját kapujába pattant a labda.

A togói csatár aztán a túloldalon is betalált egy kapu előtti kavarodás során, ezzel egyenlített a City, és nem is érdemtelenül, hiszen a bekapott gól után egyértelmű fölénybe került. A szünet után is inkább a házigazda dominát, amely Carlos Tevez szabadrúgásával a vezetést, egyben a győztes gólt is megszerezte. A sikerben Shay Given is főszerepet vállalt: a hajrában kivédte Frank Lampard büntetőjét.

Premier League, 15. forduló:


Arsenal-Stoke City 2-0 (1-0)


Gól: Arsavin (26.), Ramsey (79.)

West Ham United-Manchester United 0-4 (0-1)


Gól: Scholes (45.), Gibson (61.), Valencia (71.), Rooney (72.)

Blackburn Rovers-FC Liverpool 0-0




Aston Villa-Hull City 3-0 (2-0)


Gól: Dunne (13.), Milner (28.), Carew (87.)

Wigan Athletic-Birmingham City 2-3 (1-0)


Gól: Zogbia (33.), Gómez J. (89.), ill. Larsson (61., 72.), Benitez (66.)

Wolverhampton Wanderers-Bolton Wanderers 2-1 (1-0)


Gól: Craddock (3.), Milijas (63.), illetve Elmander (79.)

Portsmouth-Burnley 2-0 (0-0)


Gól: Hreidarsson (65.), Dindane (84.)

Manchester City-Chelsea 2-1 (1-1)

Gól: Adebayor (37.), Tévez (56.), ill. Adebayor (8., öngól)



Vasárnap:


Fulham-Sunderland, 16:00
Everton-Tottenham Hotspur, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik