Élet-Stílus

A „győztes gólunk” is jelölt a Puskás-díjra

A nemzetközi szövetség (FIFA) közzétette a Puskás-díj jelöltjeinek névsorát. A legszebb gól szerzőjére a FIFA honlapján lehet szavazni.

A tízes listára a szurkolók mostantól szavazhatnak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján. Az idén december 21-én rendezendő gálára mind a tíz jelöltet meghívják, de csak a voksoláson győztes találatot hirdetik ki, a sorrendet nem.

Az elismerésre pályázó gólnak – illetve szerzőjének – több kritériumnak kellett megfelelnie: az alap, hogy szép legyen, másfelől nem előzheti meg az ellenfél hibája; és azt is figyelembe kell venni, hogy a gól milyen mérkőzésen esik. Legalább élvonalbeli bajnoki találkozón kellett születnie – 2008 júliusától 2009 júliusa között -, hogy jelölt lehessen. A tizes listát Franz Beckenbauer elnök vezette, többek között Sir Bobby Charltont, Eusébiót, Pelét és Roger Millát is soraiban tudó bizottság állította össze.

A FIFA honlapján közreadott listán Emmanuel Adebayor (togói, Arsenal), Eliran Atar (izraeli, Bnei Yehoda), Michael Essien (ghánai, Chelsea), Grafite (brazil, Wolfsburg), Andres Iniesta (spanyol, Barcelona), Luis Angel Landin (mexikói, Cruz Azul), Katlego Mphela (Dél-Afrika), Nilmar (brazil, Internacional), Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United), Fernando Torres (spanyol, Liverpool) egy-egy gólja szerepel.

A gólokban gyönyörködni, illetve szavazni itt lehet.

Nálunk Grafite nyert

A Puskás Ferenc-díjról szóló szerződést Joseph Blatter FIFA-elnök és az Aranycsapat legendás játékosának özvegye írta alá október 20-án a szintén Öcsi bácsiról elnevezett felcsúti futballakadémián tett látogatása alkalmából. Október végén az FN.hu afféle erőfelmérőt tartott, s több olyan gól is szerepelt az általunk kiválasztott listán, amelyet a FIFA is jelölt a Puskás-díjra. Nálunk Grafite – a Bayern München elleni bajnokin szerzett – találata nyert, és véleményünk szerint az jó eséllyel indul a FIFA szavazásán is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik