Élet-Stílus

Vizsgálat indul Henry ellen

A FIFA fegyelmi bizottsága megkezdte az eljárást az írek ellen vébéselejtezőn kezező Thierry Henry ellen. A MU szerződést hosszabbított tinisztárjával. Rövid focihírek.

A brazil Corinthians együtteséhez igazol a hónap végén Roberto Carlos, a Fenerbahce hátvédje. A 36 éves világbajnok 15 év után térhet vissza hazájába.

A német hatodik vonalban szereplő KFC Uerdingen szerződtette a Bundesliga 2003/04-es szezonjának gólkirályát, Aíltont. A veterán brazil csatár másfél évre kötelezte el magát a kiscsapatnál.

2014-ig meghosszabbította fiatal olasz játékosa, Federico Macheda szerződését a Manchester United. Az U21-es válogatott középpályás az elmúlt szezonban négy meccset játszott, és két győztes találatot jegyzett.

A Vörös Ördögök az átigazolási piacon sem tétlenkedtek, és hivatalosan is felvették a kapcsolatot a Schalke 23 éves kapusával, Manuel Neuerrel. Az angol lapok úgy tudják, a fiatal portás januárban átteszi Manchesterbe a székhelyét.

Ágyékhúzódást szenvedett a Barcelona elleni hétvégi rangadón Kaká, a Real Madrid brazil játékmestere. A Marca c. spanyol sportlap szerint a középpályás felépülése minimum tíz napot vesz igénybe, így Kaká kihagyja az Almeria elleni bajnokit és jövő heti Marseille elleni BL-találkozót.

A Vasas vezetősége közleményben tudatta a szurkolókkal és az újságírókkal, hogy hamarosan egy külföldi befektető csoport veszi át a klub tulajdonrészének 99 százalékát, és ezzel a csapat irányítását. A klub egyben bejelentette azt is, hogy az új tulajdonosok külföldi szakemberekkel képzelik el a munkát, ezért menesztették Mészöly Géza vezetőedzőt, aki 2006 óta ült a csapat kispadján.

A FIFA szerdai ülésén úgy határozott, hogy vizsgálatot indít Thierry Henry ellen, amiért az szándékosan kezezett az Írország elleni vb-pótselejtező visszavágóján. A szövetség szankcióként egy-két mérkőzésre szóló eltiltást helyezett kilátásba.

A spanyol szövetség vizsgálja a tavalyi Rayo Vallecano-Las Palmas másodosztályú mérkőzést, miután a találkozóval kapcsolatban felmerült a bundázás lehetősége. A szövetség előzetes információi szerint a Rayo odaajándékozta az egy pontot ellenfelének, amivel az elkerülte a kiesést. A testület ezzel együtt hét olyan játékos nevét hozta nyilvánosságra, akik érintettek lehetnek a két hete kirobbant fogadási botrányban.

Utolsóként a Catania csatlakozott a Coppa Italia 16-os mezőnyéhez, miután hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott az Empoli felett. A szicíliaiak ellenfele a nyolcaddöntőben a Genoa lesz.

Két mérkőzést rendeztek tegnap délután a Magyar Ligakupában. A 7. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Győr gólnélküli döntetlent játszott a Videotonnal, míg a 10. körhöz tartozó találkozón a ZTE 3-1-re verte a Kaposvárt, és ezzel átvette a vezetést a B csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik