Élet-Stílus

Meglépett a Barcelona – videó

A címvédő FC Barcelona Thierry Henry és Zlatan Ibrahimovic góljaival nyert szerda este a sereghajtó Xerez otthonában, a spanyol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójából előrehozott mérkőzésén.

December 9-én rajtol Abu-Dzabiban a klubvilágbajnokság, amelyre BL-győztesként, Európát képviselve a Barcelonát is meghívták. A katalánok ezért már szerda este letudták a soros bajnoki mérkőzésüket.

A tök utolsó Xerex otthonában Pep Guardiola több kulcsjátékosát (Puyol, Iniesta, Messi, Ibrahimovic) is pihentette, nem csoda, hiszen a katalánok az elmúlt 11 napban négy tétmérkőzésen léptek pályára. Ennek ellenére azonnal kiütközött a különbség a két csapat között, de az első félidőben a címvédő képtelen volt bevenni a hazaiak kapuját.

A fordulás után Thierry Henry-t hozta kihagyhatatlan helyzetbe Maxwell, és a francia világbajnok megszerezte második szezonbeli találatát. A folytatásban Guardiola pályára küldte az aranylabdás Messit, Ibrahimovic-ot és Iniestát is, mert az újonc Xerex egyre veszélyesebben játszott.

A három pontot bebiztosító második gólt azonban csak a ráadás perceiben szerezték meg a katalánok: Messi átadásából Ibrahimovic lépett ki a védők közül, és átemelte a kapujából kirobbanó hazai kapust. Győzelmével a Barca ötpontra növelte az előnyét a tabellán a Real Madriddal szemben.

primera división, 15. forduló

Xerez-FC Barcelona 0-2 (0-0)
Gól: Henry (46.), Ibrahimovic (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik