Élet-Stílus

Indulási jogot kapott a Sauber

A Nemzetközi Automobil Szövetség ma délután bejelentette, hogy a Sauber lesz a 2010-es Forma-1-es világbajnokság 13. csapata.

Az elmúlt napokban minden és mindennek az ellenkezője is elhangzott már a Toyota esetleges eladásáról és új név alatt való indulásáról valamint a Sauber tulajdoni viszonyairól és nevezési reményeiről, de mostanra hivatalosan is kitisztult a kép: a svájci csapat indulhat jövőre.

A Sauber egészen eddig nem rendelkezett érvényes nevezéssel, ugyanis a korábbi gazdája, a BMW a kiszállásának bejelentése előtt nem írta alá a Concorde Agreementet. Mivel a hinwili alakulat eladása lassan ment, az FIA szeptember közepén a Lotusszal töltötte fel a jövőre 13 csapatosra tervezett mezőnyt, majd a Toyota kiszállása után sem vette be automatikusan a Saubert, ugyanis a vásárlóról, a Qadbakról kiderült, hogy nincs mögötte valódi tőke.

A BMW végül a múlt héten az alapító, Peter Sauber kezébe adta vissza a csapatot, a Toyota pedig világosan jelezte az FIA felé, hogy lemond az indulási jogáról, így a felügyelőszervezet végre beemelte a svájciakat.

“Az FIA írásban tudatta a BMW Sauberrel, hogy a 2010-es Forma-1-es világbajnokságra sikeresen pályázott. A Concorde Agreement aláírása után a BMW Sauber megkapja a 13. helyet, a távozó Toyota helyére léphet” – közölte az FIA.

Bár a jövő sokáig bizonytalan volt, Hinwilben végig folytatták a fejlesztést, és a Ferrari képében biztos motorszállítója is van a csapatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik