Élet-Stílus

Elverték a Chelsea-t és az Arsenalt – videó

A Blackburn Rovers hazai környezetben büntetők után búcsúztatta a bajnokságban éllovas Chelsea-t, míg a Manchester City magabiztosan nyert az Arsenal ellen az angol labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében.

Az Aston Villa és a Manchester United után a szerda este a Blackburn és a Manchester City biztosította be a helyét az angol Ligakupa elődöntőjében. A Blackburn ellen a listavezető londoniak abszolút esélyesként léptek pályára, és Kalinic gyors góljára Drogba illetve Kalou válaszolt a második félidőben.

A hazaiak azonban nem adták fel, és Emerton révén hosszabbításra mentették a meccset, ahol előbb McCarthy tizenegyesből, majd a Paulo Ferreira a 123. (!) percben betalált. Következhettek a tizenegyesek. A Chelsea-nél a máskor oly biztos Ballack és a csereként érkező Gael Kakuta is hibázott, míg a másik oldalon csak Kalinic, így a Rovers jutott be az elődöntőbe.

A rendes játékidő góljai

Az Arsenal mestere, Arsene Wenger szokásához híven a fiatalokat szerepeltette a sorozatban. A Manchester City ellen az első félidőben ez még elégnek bizonyult, a fordulás után azonban egyértelmű fölénybe került a hazai csapat. Tevéz, Wright-Phililips és a szlovák Weiss góljaira nem érkezett válasz, az Arsenal simán kipottyant a nyolc között.

angolligakupa, negyeddöntő

Manchester City-Arsenal 3-0
Gól: Tevez (50.), Wright-Phillips (69.), Weiss (90.)

Blackburn Rovers-Chelsea 3-3 – büntetőkkel: 4-3
Gól: Kalinic (9.), Emerton (64.), McCarthy (93. tizenegyesből), illetve Drogba (48.), Kalou (52.), Ferreira (123.)

Kedden játszották:
Manchester United-Tottenham Hotspur 2-0
Portsmouth-Aston Villa 2-4

Elődöntők párosítása:
Manchester United-Manchester City
Blackburn Rovers-Aston Villa

Az első meccseket január első hetében játsszák, a visszavágókra pedig két héttel később kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik