Élet-Stílus

Vasas: kirúgták Mészölyt

A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Vasas csapatát működtető társaság tulajdonosa bejelentette, hogy előszerződést kötött egy külföldi befektetővel, aki új vezetőedzővel képzeli el a jövőt.

A januárban érkező jövendőbeli tulajdonos új vezetőedzőt hoz a csapathoz, ez azt jelenti, hogy a jelenlegi trénernek, Mészöly Gézának távoznia kell posztjáról, akárcsak Kozma István pályaedzőnek. Markovits László, a Vasas Sport Club ügyvezető elnöke a hírhez
hozzáfűzte a klub honlapján: “Hangsúlyozom, hogy jelenleg egy
előszerződés megkötéséről beszélhetünk, amelyet a Vasas Sport Club
elnöksége is jóváhagyott.

Az Újpesttel korábban két ezüstérmet szerző, az angyalföldi csapatot 2006 óta irányító szakember a nyáron további egy évvel hosszabbított, 2010 júniusáig írt alá a Vasasnál – a jelek szerint azonban nem töltheti ki a szerződését.

Mészöllyel 2007-ben az 5., 2008-ban a 9., egy évvel később pedig a 10. helyen végeztek a piros-kékek, és most szintén a 10. pozícióból várják a tavaszi folytatást.

“Az aláírt előszerződés, annak pénzügyi garanciái, valamint az, hogy a tulajdonosjelölt által megnevezett új szakmai stáb az elmúlt hetekben személyesen is jelen volt a Fáy utcában, illetve elkezdte munkáját, még jobban alátámasztják, hogy a jelölt szándékai komolyak és ennek következtében az együttműködést majdnem véglegesnek tekinthetjük” – így a klub ügyvezető elnöke.

A menesztett tréner is megszólalt a Vasas honlapján: “Fájó szívvel vettem tudomásul a tulajdonosjelölt döntését, hiszen nemcsak edzőként töltöttem el három évet a klubnál, hanem a nevelőegyesületem is a Vasas volt. Természetesen jó hallani, hogy jobb anyagi körülmények közé kerülhet esetleg a csapat, ezáltal garantálhatóvá válhatnak a minőségi, posztokra történő igazolások, amellyel egy még jobb csapatot lehet kialakítani, de persze rossz érzéssel tölt el, hogy ebben én már nem vehetek részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik