Élet-Stílus

Temetve az idei autópiac

A tavalyi eladások alig harmadánál tart a hazai újautó-értékesítés. A legnépszerűbb márka a Suzuki, az évvége közeledtével némileg magához tért, de az eredményei így is hatvan százalékkal rosszabbak a tavalyinál.

A teljes autópiaci visszaesés a tavalyi év hasonló időszakához képest 63 százalékos volt novemberben – közölte gyorsjelentésében a Jato Dynamics autóipari elemző cég. A novemberi eredmény azonban így is kiemelkedően jó az elmúlt hónapok 70 százalék feletti visszaeséséhez képest.

A teljes, értékesített újautó-flotta az egész évre 60 százalék feletti esést mutat (60,5 %) 56 581 darabbal ez mínusz 86 667 autót jelent november végéig. (November hónapban például mindössze 3689 autó talált gazdára.)Továbbra is a Suzuki a legnépszerűbb márka, amelyet az év során csak egyszer múlt fölül a Ford, ugyanakkor a japán márka a mindössze 494 darabos eladással piacvezető tud lenni. Ez a piaci részesedést tekintve 13,4 százalékot jelent.

Az idei autóeladások alakulása (forrás: datahouse.hu)

Az idei autóeladások alakulása (forrás: datahouse.hu)

A november legnépszerűbb modellje a Suzuki SX4 volt, amelyből 208 darabot helyeztek forgalomba – közölte jelentésében a Jato Dynamics.

A legnagyobb visszaesést novemberben a Toyota (-71,55%) a Ford (-70%), és az Opel (69,63%) könyvelhette el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik