Élet-Stílus

Utánpótlás-válogatottakat is megpróbáltak megvesztegetni

Két utánpótlás-válogatott labdarúgó, Somodi Bence és Pintér Ádám elismerte, megpróbálták őket megvesztegetni mérkőzések előtt.

A futballisták nyilatkozatát a Nemzeti Sport hétfői száma közölte. Eszerint Somodit a 2008. október 15-i, Szlovákia elleni U20-as Alpok-Adria Kupa-találkozó előtt, Pintért pedig a 2008. szeptember 7-i, Szerbia elleni U21-es Eb-selejtezőt megelőzően keresték meg. A szlovákok 4-1-re, a szerbek 8-0-ra nyertek.

Somodi kiemelte: az újság szombati cikke nyomán szólal most meg. Akkor a csapattárs Vass Ádám közölte, hogy a válogatott egyik játékosát – nevet nem említett – arra akarták rábírni, hogy az egyik meccsen játsszon a csapat vereségére.

“Hogy ki volt a vesztegető, azt nem mondhatom el – de azt igen, hogy háromezer eurót kínált arra az esetre, ha kikap a magyar válogatott” – nyilatkozta Somodi.

Mivel Vass az idei, augusztus 12-i, Wales elleni, szintén 4-1-es vereséget hozó U21-es Eb-selejtezőn is “furcsa dolgokat tapasztalt”, ő és az ekkor kispados Somodi szólt a vezetőknek. Utóbbi a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet, többet a témában nem kíván nyilatkozni.

Pintér Ádám (középen) a Vasas elleni bajnokin (MTI)

Pintér Ádám (középen) a Vasas elleni bajnokin (MTI)

Pintér azt közölte, hogy a szerbek elleni meccs előtt ismeretlen számról egy ismeretlen ember hívta, hogy játsszon vereségre. Ő azonban nemmel válaszolt, és letette a telefont. A világbajnoki bronzérmes U20-as válogatott öt tagja – Debreceni András, Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt és Németh Krisztián – vasárnap nyílt levélben utasított vissza minden bundázással kapcsolatos gyanúsítgatást.

vesztegetési ügy magyar-kupa mérkőzés előtt

A Nemzeti Sport szerint a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének két mérkőzése előtt valaki telefonon nagyobb összeget ajánlott a Szigetszentmiklós egy focistájának, ha csapata vereségére játszik.

A lap információja szerint a csalók és megkörnyékezett játékos között egy volt élvonalbeli, még ma is aktív és ismert labdarúgó volt az összekötő. A lap hétfői számában megjelent írás szerint az eset két hónapja történt, a focistát a telefonáló arra akarta rávenni, hogy a csapat több góllal veszítsen a Kaposvölgye ellen. A játékos visszautasította az ajánlatot, és a történteket jelentette a klub vezetőségének.

A csapat és a megyei szövetség vezetői abban állapodtak meg, hogy feljelentést tesznek, ha a meccs eredménye mégis gyanúsan alakulna. A mérkőzés döntetlennel zárult, ám a visszavágó előtt a játékos újabb ajánlatot kapott, amit szintén visszautasított. A második meccsen győzött a Szigetszentmiklós, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik