Élet-Stílus

A rendőrség vizsgálja, történt-e bűncselekmény

A rendőrség a bundabotrányról szóló újságcikkek, és a sportolók által elmondottak alapján vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény, és szükséges-e nyomozást elrendelni. A Legfőbb Ügyészség - egyelőre - nem kapcsolódik be.

A Nemzeti Sport hétfőn arról számolt be, hogy a Szigetszentmiklós-Kaposvölgye Magyar Kupa-párharc mérkőzései előtt bundázási kísérlet történt, emellett közölte két utánpótlás-válogatott labdarúgó, Somodi Bence és Pintér Ádám nyilatkozatát, akik elismerték, hogy megpróbálták őket megvesztegetni válogatott összecsapások előtt.

Az MTI a Németországban kipattant bundabotrány miatt is megkereste a rendőrséget és az ügyészséget, de egyik hatóság sem folytat vizsgálatot, mert nem kaptak megkeresést a német hatóságoktól.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség (LÜ) szóvivője annyit mondott: hozzájuk a német hatóságtól bűnügyi jogsegélykérelem nem érkezett, a LÜ nem vizsgálódik az ügyben. Ugyanezt a tájékoztatást adta az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is. A magyar rendőrségnél ugyanakkor úgy tudják, hogy a héten a német hatóságok felveszik a kapcsolatot velük a bundabotrány miatt.

Bő két hete a német sajtó, majd a bochumi ügyészség és rendőrség arról számolt be arról, hogy kilenc ország – köztük Magyarország is – érintett a legújabb botrányban, amely szakértők szerint földrengést okozhat az európai labdarúgásban.

A botrány felgöngyölítésében a hírek szerint kezdettől fogva közreműködik az európai szövetség (UEFA), amely saját vizsgálatot is folytat. Az UEFA múlt héten jelentette be, hogy bundázás gyanúja miatt tovább vizsgál hét nemzetközi kupatalálkozót – többek között a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezős párharc július 30-i első, isztambuli mérkőzését (5-1) -, s öt klubot, köztük a Honvédot nevezte meg érintettként.

A Süddeutsche Zeitung ugyancsak múlt héten közölte, hogy értesülése szerint áprilisban és májusban játszottak két olyan magyarországi labdarúgó-mérkőzést, amelyek érintettek a megvesztegetési botrányban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik