Élet-Stílus

Huntelaar megtörte a jeget – videó

A Milanba a hajrában beálló holland válogatott duplájának köszönhetően csapata megelőzte a Juventust, és a címvédő Inter elsőszámú üldözőjévé vált. Huntelaar először volt eredményes bajnokin.

A Cagliariban elbukó Juventus botlása után a vasárnap este Szicíliában szereplő Milan számára adott volt a feladat – győzelme esetén a lombard legénység a tabella második helyére léphetett előre.

A vörös-feketék ennek megfelelően kezdtek, az ötödik percben a Pato passzával kilépő Seedorf lőtt alig mellé, ám a kezdeti lendület nem tartott sokáig, sőt, a vendéglátók a két alkalommal is remekül beívelő Bellusci révén igen közel kerültek a vezetéshez, ám előbb Mascara majd Martinez is lemaradt a védő átadásáról.

A félidő hajrájában Ronaldinho szabadrúgása okozott veszélyt – de összességében a Leonardo-csapat távolról sem volt meggyőző.

Térfélcsere után ismét a házigazdákon volt a sor, Llama szabadrúgása azonban elkerülte a milánói kaput, s egy kimaradt Pato-lehetőség után ismét a Catania volt a kezdeményezőbb, a 71. percben azonban Spolli szöglet után Dida karjai közé fejelt. Több volt benne.

A hajrára cserélt a Milan brazil mestere, a beálló Inzaghi rögtön egy veszélyes lövéssel riogatott, majd Seedorf lőtt fölé – a pechszériát Ronaldinho szögletből elért kapufája tette teljessé. Leonardo kockáztatott, a védekező feladatokat ellátó Flamini helyett Huntelaar folytathatta.

Huntelaar-dupla:

Az utolsó pillanatokban Inzaghi hagyott ki újabb ígéretes ziccert, a hosszabbításban pedig ismét a 36 éves veterán alkotott nagyot, amikor a hollandtól kapott labdát remekül fejelte vissza, s a ballal a kapuba helyező Huntelaar győztes gólt szerzett; az elsőt a Milan színeiben. A támadó két perccel később hatalmas átemelős góllal – ezúttal jobbal nyesett alá – állította be a végeredményt.

A győzelem nyomán a Milan már második, igaz, a Fiorentinát nehezen legyűrő Interrel szembeni hátránya továbbra is hét egység.

serie a, 14. forduló

Catania-Milan 0-2 (0-0)
Massimino stadion, 20 039 néző. Vezette: Brighi
Gól: Huntelaar (92., 95.)
Catania: Andujar – Bellusci, Silvestre, Spolli, Alvarez – Martinez, Biagianti, Carboni, Llama (Izco, 61.) – Morimoto (Ricchiuti, 78.), Mascara (Potenza, 86.)
Milan: Dida – Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta (Antonini, 66.) – Flamini (Huntelaar, 84.), Ambrosini – Pato, Seedorf, Ronaldinho – Borriello (Inzaghi, 74.)

Az élcsoport:
1. Inter 35 pont, 2. Milan 28, 3. Juventus 27, 4. Sampdoria 24 (20-19), 5. Parma 24 (18-17), 6. Genoa 23, 7. Cagliari 22

Ajánlott videó

Olvasói sztorik