Élet-Stílus

La Liga: botlottak az üldözők – videó

A Barca-Real árnyékában az üldözők képtelenek voltak nyerni: a Valencia és a Sevilla otthon hullajtott pontokat, az utóbbi hetekben menetelő Villareal pedig idegenben szenvedett vereséget.

Vasárnap koraeste (19 óra, Sport1) rendezik a várva-várt El Clasicót a Camp Nou-ban. A Barcelona hazai pályán veheti vissza a vezetést a Real Madridtól, miután a múlt hétvégén hosszú hetek után megelőzte a nagy rivális.

A háromesélyes spanyol derbi remek alkalom lett volna, hogy az üldözők csökkentsék lemaradásukat, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A Valenciában David Villa meglőtte szokásos gólját (már tíznél tart az Eb-gólkirály), de a Mallorca egy hajrában megítélt büntetővel pontot vihetett haza.

A Sevilla is saját közönsége előtt ikszelt a sereghajtó Malaga ellen. Az első félidőben a vendégek óriási meglepetésre kétgólos előnybe kerültek. Érett a hatalmas szenzáció, de a fordulás után Luis Fabiano megmentette az andalúziaiakat.

A szezont tragikusan kezdő, de legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyerő Villareal még rosszabbul járt. A Gijon elleni bajnoki hajrájában két tizenegyest fújtak ellenük. A hazaiak mindkettőt kihagyták, de az első után a kipattanót Bilic bevágta, és ezzel eldöntötte a meccset.

primera división, 12. forduló

Sevilla-Málaga 2-2 (0-2)
Gól: Luis Fabiano (58., 72.), illetve Fernando (22.), Duda (45.)
Piros lap: Luque (11. kispadról)

Valencia-Mallorca 1-1 (0-0)
Gól: Villa (48.), illetve Valero (85., 11-esből)

Sporting Gijón-Villarreal 1-0 (0-0)
Gól: Bilic (75.)
Piros lap: Rodriguez (74., Villarreal)

Vasárnapi program:
Racing Santander-Deportivo La Coruna 17 ó
Almería-Athletic Bilbao 17
Real Valladolid-Tenerife 17
Getafe-Xerez 17
Real Zaragoza-Osasuna 17
FC Barcelona-Real Madrid 19
Atlético Madrid-Espanyol 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik