Élet-Stílus

Hisztérikus rangadó Olaszországban – videó

A Genoa 3-0-ra verte az olasz bajnokság 14. fordulójában a Sampdoriát. A meccsen Rosetti bíró két tizenegyest adott a "hazai" csapatnak, emellett három futballistát kiállított.

A Genoa az első félidőben lefutballozta a pályáról a Sampot. A piros-kékek Milanetto bünetőjével szereztek vezetést, majd kétszer a kapufát is eltalálták. A szünetre emberelőnnyel vonult a Sampdoria (Biava “pirult be”), de az 53. percben mégis a Genoa lőtt gólt, Marco Rossi révén (2-0).

A Sampdoriában is játszott egy Marco Rossi – a 66. percig, amikor megkapta a második sárgáját a játékvezetőtől. A két csapat létszáma kiegyenlítődött, tíz perc múlva pedig a meccs is eldőlt: Ziegler második, tizenegyest érő belépője után is büntetett a Genoa, Palladino góljával 3-0-ra alakult az állás.

Palladino ezt követően provokálta a vendégtábort, ami miatt kis híján verekedés tört ki a pályán, a Sampdoria részéről a csapatkapitány, Palombo támadt a Genoa játékosának. Az utolsó negyedóra hisztérikus hangulatban zajlott, a futballisták folyamatosan vitáztak egymással, s egy ízben még egy rakéta is a gyepszőnyegen landolt. Az utolsó pillanatokban még Cacciatore is pirosat kapott, majd Rosetti bíró hosszabbítás nélkül fújta le a meccset.

Győzelmével a Genoa egy pontra megközelítette a negyedik helyezett Sampdoriát, amely az utolsó öt bajnokija közül csupán egyet tudott megnyerni. A Genoa az Inter elleni hazai 0-5 után zsinórban a negyedik tétmeccsét húzta be győzelemmel a Marassiban.

A játéknap másik mérkőzésén az Udinese 2-0-ra győzött a Livorno ellen. A friuliak napra pontosan egy hónappal ezelőtt, október 28-án nyertek utoljára a Serie A-ban, akkor a Romát intézték el odahaza (3-1).

serie a, 14. forduló

Genoa-Sampdoria 3-0 (1-0)
Gól: Milanetto (10., 11-esből), M. Rossi (53.), Palladino (75., 11-esből)
Piros lap: Biava (45., Genoa), illetve Rossi (67.), Cacciatore (89.)

Udinese-Livorno 2-0 (2-0)
Gól: Di Natale (29.), Floro Flores (38.)

Vasárnapi program:
Cagliari-Juventus 15 ó
FC Parma-SSC Napoli 15
Atalanta-Roma 15
SS Lazio-Bologna 15
Internazionale-Fiorentina 15
Chievo-Palermo 15
Bari-Siena 15
Catania-AC Milan 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik