Élet-Stílus

Hengerelt a Leverkusen

Visszaugrott a tabella élére a Bayer Leverkusen, miután simán - többek között Kiessling mesterhármasának köszönhetően - legyőzte a vendég Stuttgartot. A Bayern hozta a kötelezőt a Hannover ellen.

A 14. forduló után is megőrizte veretlenségét a Bayer Leverkusen a bajnokságban. A gyógyszergyáriak valósággal lefocizták a kieső helyen álló Stuttgartot, amely hiába győzött hét közben a Bajnokok Ligájában, hazai porondon továbbra is bukdácsol.

A kiegyenlített első 20 perc után egyre nyomasztóbb fölényben futballozott a Bayer, és helyenként örömfocival szórakoztatta a szurkolóit. Kiessling 10. találatával megérdemelten szerzett vezetést a Bayer, majd a nyáron igazolt Derdiyok két védőt lerázva bólintott Lehmann kapujába.

A második félidőben sem kímélték a hazaiak az egykori válogatott kapust. Kiessling második gólja után visszavett a tempóból a Leverkusen, de a hajrában egy tizenegyessel végleg kiütötték a Stuttgartot.

A Bayern a Stuttgarttal ellentétben a BL-sikert követően a Bundesligában is győzött. A bajorok továbbra is Ribéry és Robben nélkül álltak ki, Toni ezúttal a kispadon kapott helyet.

A Hannover mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a bajoroknak, de elbénázta a helyzeteit, és maradt a középmezőnyben. A sima, 3-0-s vendégsikerrel a Bayern feljött a tabella negyedik helyére, van Gaal csapatának hatpontos a lemaradása a Leverkusennel szemben.

bundesliga, 14. forduló

Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart 4-0 (2-0)
Gól: Kiessling (22., 59., 87. – utóbbi 11-esből), Derdiyok (39.)

Hannover 96-Bayern München 0-3 (0-1)
Gól: Müller (19.), Olic (47.), Gomez (90.)

Korábban játszották:
Borussia Mönchengladbach-Schalke 04 1-0
Werder Bremen-VfL Wolfsburg 2-2
Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 1-3
1899 Hoffenheim-Borussia Dortmund 1-2
FSV Mainz 05-Hamburger SV 1-1
1. FC Nürnberg-SC Freiburg 0-1
VfL Bochum-1. FC Köln 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik