Élet-Stílus

Átgázolt az Arsenalon a Chelsea – videó

Steven Gerrardék a BL-búcsút követően a bajnokságban megverték az Evertont, és feljöttek a tabellán az ötödik helyre. A Chelsea játszi könnyedséggel győzte le idegenben az Arsenalt, és ötpontosra növelte az előnyét a tabella élén.

A londoni derbin jobban kezdett a vendég Arsenal, de hiába birtokolták többet a labdát a Wenger-fiúk, helyzetig nem jutottak. A Chelsea szokásához híven kíméletlenül védekezett, a kékek a legutóbbi kilenc tétmeccsükön összesen két gólt kaptak.

Fél óra elteltével támadásban is megmutatta mire képes a Chelsea: Ashley Cole beadását a középen érkező Drogba belsővel a bal felső sarokba lőtte. Két perccel később, másodpercekkel az első félidő lefújása előtt kísértetiesen hasonló helyzetben Vermaelen ért szerencsétlenül a labdához, és akárcsak a hazai támadó, kipókhálózta a bal felsőt.

A szünetre el is dőlt gyakorlatilag a meccs, Wenger már hiába cserélt, helyzete sem nagyon volt az Arsenalnak. Drogba viszont másodszor is megmutatta, hogy miért tartják a világ egyik legjobb csatárának. Az elefántcsontparti játékos 20 méterről elvégzett szabadrúgásból állította be a végeredményt.

Liverpooli derbi

Az elmúlt hetekben nagyon nem ment a Liverpoolnak. Hiába verték Gerrardék a Bajnokok Ligájában a Debrecent, a harmadik helynél előrébb már nem végezhetnek, ami azt jelenti, hogy a sokkal kisebb presztízsű, és kevesebb pénzt jelentő Európa Ligában folytathatják a vörösök.

Rafa Benítez biztosan marad, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben a bajnokságban is bukdácsolt a Liverpool. Az Everton elleni városi derbit megelőzően két döntetlen és egy vereség is becsúszott a bajnokságban.

Vasárnap délután sem volt meggyőző a Liverpool, és egy hazai öngóllal szerzett vezetést: Mascherano lövésébe beleért Yobo, akiről a labda védhetetlenül vágódott a kapuba. A folytatásban az Everton támadt veszélyesebben, és a szünet után is a Kékek álltak a közelebb a gólhoz. A meccset a hajrában a szerencsétlen Yobo döntötte el. A nigériai védő labdavesztése után Kuyt pofozott be közelről egy kipattanót.

premier league, 14. forduló

Everton-FC Liverpool 0-2 (0-1)
Gól: Yobo (12. öngól), Kuyt (80.)

Wolverhampton Wanderers-Birmingham City 0-1 (0-1)
Gól: Bowyer (3.)

Arsenal-Chelsea 0-3 (0-2)
Gól: Drogba (41., 86.), Vermaelen (45. öngól)

Szombaton játszották:
Aston Villa-Tottenham Hotspur 1-1
Blackburn Rovers-Stoke City 0-0
Fulham-Bolton Wanderers 1-1
Manchester City-Hull City 1-1
Portsmouth-Manchester United 1-4
West Ham United-Burnley 5-3
Wigan Athletic-Sunderland 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik