Élet-Stílus

Giggs csodás születésnapi ajándéka

A Manchester United könnyedén nyert a sereghajtó Portsmouth otthonában, a városi riválisa, a City azonban ismét, egymásután hetedszer ikszelt az angol labdarúgó Premier League-ben.

A Manchester United Rooney és a 36. születésnapját vasárnap ünneplő Giggs vezetésével simán nyert a sereghajtó Portsmouth otthonában, és ezzel két pontra megközelítette az éllovas Chelsea-t. Rooney három gólt szerzett, kettőt tizenegyesből, a maradék egyet pedig Giggs kiugratása után érte el. A veterán walesi támadó is kitett magáért, a gólpassza mellett kiharcolt egy büntetőt és egy remek szabadrúgásgóllal beállította a 4-1-es végeredményt, egyúttal megszerezte 100. Premier Liga-találatát.

A Portsmouth zsinórban harmadszor kapott ki – és bizony lesz munkája bőven a csapattal a szombaton bemutatkozó, korábban a Chelsea-t irányító Avram Grantnek.

Az élbolyba vágyó Manchester City zsinórban hetedik döntetlenjét játszotta a Premier Leage-ben, ezúttal – Bullard 82. percben szerzett tizenegyesgóljának köszönhetően – a vendég Hull City „csent” tőle pontot. A City így csak a hatodik.

Halmosi Péter most sem kapott szerepet a Hullban, Gera Zoltán viszont kezdett a Fulhamben (és 81 percet töltött el a gyepen), akárcsak Fülöp Márton a Sunderlandben. Ugyanakkor egyik játékosnak sem lehetett teljes az öröme: a londoniak ugyanis hazai pályán pontokat hullajtottak a kiesőhelyen álló Bolton ellen, a Sunderland pedig kikapott a szintén nem túl acélos Wigantől. A három pont sorsát Rodallega találata döntötte el.

A West Ham-Burnley meccsen nyolc gól született: a hazaiak a 64. percben már 5-0-ra vezetettek, majd a folytatásban az újonc három gólt is berámolt a vendéglátójának.

Az Aston Villa Agbonlahor 10. percben szerzett góljával (a fiatal csatár közelről kanalazta a labdát a hálóba) előnybe került, a szünet után azonban magára húzta a Tottenhamet, amely Dawson révén az egyik pontot el is vitte a Villa Parkból.

Premier League, 14. forduló:
Blackburn Rovers-Stoke City 0-0

Fulham-Bolton Wanderers 1-1 (0-1)
Gól: Duff (74.), ill. Klasnic (34.)

Manchester City-Hull City 1-1 (1-0)
Gól: Wright-Phillips (45.), ill. Bullard (82.)

Portsmouth-Manchester United 1-4 (1-1)
Gól: Boateng (32.), ill. Rooney (25., 48., 55.), Giggs (87.)

West Ham United-Burnley 5-3 (3-0)
Gól: Collison (18.), Stanislas (34.), C. Cole (43.), Franco (51.), Jimenez (64.), ill. Fletcher (68., 74.), Eagles (90.)
Kiállítva: Caldwell (90., Burnley)

Wigan Athletic-Sunderland 1-0 (0-0)
Gól: Rodallega (75.)

Aston Villa-Tottenham Hotspur 1-1 (1-0)
Gól: Agbonlahor (10.), ill. M. Dawson (77.)

Vasárnap:
Wolverhampton-Birmingham City, 13.00
Everton-Liverpool, 14:30
Arsenal-Chelsea, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik