Élet-Stílus

Újabb légi társaságok a feketelistán

Frissítette az Európai Bizottság az európai légtérben biztonsági okokból repülési tilalom hatálya alá eső légitársaságok listáját. Lekerült arról több ukrán társaság, egyes afrikai cégek viszont helyet kaptak rajta.

Az Ukraine Cargo Airways és a Volare azért került le a listáról, mert üzemben tartási engedélyüket visszavonták, a Motor Sichről pedig az ukrán hatóságok közöltek kedvező információkat. Az Ukrainian Mediterranean Airlines számára engedélyezték, hogy egy repülőgéppel újra megkezdje működését.

A Yemenia nincs a listán

Dzsibuti, a Kongói Köztársaság, valamint Sao Tomé és Príncipe esetében azonban olyan biztonsági hiányosságokat azonosítottak, amelyek valamennyi fuvarozójuk működési tilalom alá helyezéséhez vezettek.

Nem került fel a listára a jemeni Yemenia cég, amelynek egy gépe júniusban az Indiai-óceánba zuhant, és katasztrófája 152 ember halálával járt.

Tilalom alatt

A listán szerepel 5 olyan egyéni fuvarozó, amelynek Európai Unióban folytatott működése vonatkozásában teljes tilalom van érvényben. Ezek az Air Koryo (Koreai Népi Demokratikus Köztársaság), az Air West (Szudán), az Ariana Afghan Airlines (Afganisztán), a Siem Reap Airways International (Kambodzsa), és a Silverback Cargo Freighters (Ruanda).

Továbbá 12 ország valamennyi fuvarozójának működésére teljes tilalom vonatkozik: ezek Benin, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Dzsibuti, Egyenlítői Guinea, Indonézia, a Kirgiz Köztársaság, Libéria, a Kongói Köztársaság, Sierra Leone, Sao Tomé és Príncipe, Szváziföld és Zambia.

Nyolc légi fuvarozó működése csak korlátozásokkal és meghatározott feltételek betartása mellett engedélyezett: a TAAG Angola Airlines, az Air Astana (Kazahsztán), a Gabon Airlines, az Afrijet és az SN2AG (Gabon), az Air Bangladesh, az Air Service Comores (Comore-szigetek) és a már említett Ukrainian Mediterranean Airlines (Ukrajna).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik