Élet-Stílus

Iverson visszavonul

Bejelentette visszavonulási szándékát Allen Iverson, akit 2001-ben az idény legjobbjává választottak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). Az irányító csapat nélkül maradt.

A 34 éves “dobógép” egy philadelphiai szakíró internetes oldalán tette közzé szerdán a döntését:
“Mindig úgy gondoltam, hogy akkor hagyom abba, amikor már nem tudok segíteni a csapatomnak. Nos, most nem ez a helyzet, de nem találok magamnak csapatot. Pedig még mindig lépést tudnék tartani a legjobbakkal.”

Az NBA-ben 1996-ban debütáló tízszeres All Star-válogatott irányító – aki négyszer lett az NBA mesterlövésze – szeptemberben írt alá a Memphis Grizzlieshez. Combsérülés miatt azonban kihagyta a felkészülési mérkőzéseket, majd a tétmeccsek közül háromszor lépett pályára csereként, amit többször is nehezményezett. Végül a klub tíz napja szerződést bontott vele. Azóta csak a New York Knicks érdeklődött iránta, de a megállapodás nem jött létre.

A 889 NBA-meccsén 27 pontos átlaggal büszkélkedő Iverson tíz évet játszott Philadelphiában, majd Denverben és Detroitban folytatta. Az athéni olimpián bronzérmet nyert az amerikai válogatottal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik