Élet-Stílus

Mourinho: jobb csapat a Barcelona

Az Inter portugál vezetőedzője szerint félt a csapata a Barcelonától, ráadásul a kulcsemberek hiányát kevésbé érezte meg a címvédő, mint az olasz bajnok. Az Arsenal örül a papírforma továbbjutásnak, és már előre tekint.

Arséne Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője elégedetten nyugtázta, hogy tanítványai a Standard Liége kedd esti legyőzésével bebiztosították csoportelsőségüket, és bejutottak a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában.

“Ebben a négyesben mi voltunk a favoritok, ennek megfelelően játszottunk, s jó munkát végeztünk – nyilatkozta a találkozó után a francia szakember. – A BL-ben tulajdonképpen két versenysorozat van, az egyik olyan, mint egy bajnokság, a másik pedig egyenes kieséses rendszerben zajlik. Utóbbi pszichológiai szempontból egészen más feladatokat tartogat, innentől az összecsapás minden egyes perce fontossá válik.”

A Standard romániai vezetőedzője, Bölöni László leginkább a kiállítás miatt bosszankodott a lefújást követően. Mehdi Carcela-Gonzalez a 87. percben szabálytalankodott Fabregasszal szemben, majd arcon fejelte a reklamáló spanyolt. “Ez a piros lap komoly következményekkel jár a mi szempontunkból, és nagyon mérges vagyok a játékosomra, hogy a csapattársaihoz és klubunkhoz méltatlanul viselkedett. Meg kell értenie, hogy az egyesület iránti felelősség sokkal fontosabb, mint a saját szerepe, ezért elbeszélgettem vele a meccs után.”

A Barca-Inter-párharc hamar eldőlt, Pique és Pedro góljaival simán győzött a katalán gárda, annak ellenére, hogy két kulcsembere, Lionel Messi és Zlatan Ibrahimovic sérülés miatt nem vállalta a játékot.

“Nem sokat lehet mondani erről a találkozóról – értékelt José Mourinho, az Inter portugál szakvezetője. – Egyénileg jobb játékosok alkotják a Barcelonát, és náluk a két alapember pótlása sem okozott problémát. Mi viszont nagyon megéreztük Wesley Sneijder hiányát, nem tudtuk őt megfelelően pótolni. A jobb csapat nyert.”

“Sajnos az első félidőben túlságosan is tiszteltük az ellenfelünket, mintha megijedtek volna a játékosaim. A fordulás után sokat javult a játékunk, ráadásul nem kaptunk meg egy egyértelmű tizenegyest. Aggodalomra azonban nincsen ok, ha legyőzzük hazai pályán a Rubin Kazanyt, akkor ott leszünk a legjobb 16 között.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik