Élet-Stílus

Tavasszal volt „bunda” az NB I-ben?

A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint áprilisban és májusban játszottak két olyan magyarországi mérkőzést, amelyek érintettek a megvesztegetési botrányban.

A német napilap keddi összeállításában a botrányban érintett országok kapcsán mindenekelőtt a gyanúba keveredett németországi mérkőzéseket sorolta fel, majd egy-egy mondatban utalt Szlovéniára és Magyarországra, ahol egyaránt élvonalbeli találkozók szerepelnek a listán. Az újság szerint Magyarországon egy budapesti klub két mérkőzését vizsgálják, amelyeket állítólag áprilisban és májusban játszották.

A Süddeutsche Zeitung nem nevezte meg a szóban forgó budapesti klubot, a Bild című német bulvárlap ugyanakkor az elmúlt hét végén az Újpest FC-ről tett említést.

A megvesztegetési botrányt múlt pénteken leleplező bochumi államügyészség hivatalosan kilenc érintett országról, köztük Magyarországról számolt be. Az ügyészség és a rendőrség azt állította, hogy Magyarországon 13 – a 2009-es naptári évben lejátszott – első osztályú mérkőzésre terelődött rá a megvesztegetés gyanúja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik