Élet-Stílus

Sztárjai nélkül utazik a kéziválogatott

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége kedden jóváhagyta Mátéfi Eszter szövetségi kapitány 16 fős utazó keretét a december 5-én kezdődő női világbajnokságra.

A 16 játékos szerdáig Telkiben edzőtáborozik, majd pénteken száll repülőre. A vb előtt, december elsején a házigazda, 3-án pedig a német együttessel vív felkészülési meccset. A vb csoportkörében, Szucsouban 5-én Tunézia, 6-án Chile, 7-én Románia, 9-én Norvégia, 10-én Japán lesz az ellenfél. A hatosból az első három jut a középdöntőbe. A többiek a 13-24. helyért folytatják szereplésüket.

A szövetség jelezte: a legjobb 12 közé jutást várja el a csapattól, vagyis azt, hogy lépjen tovább a csoportjából. Az első nyolc helyért jár pénzjutalom. Az aranyérem 20 millió, az ezüst 16, a bronz pedig 14-et ér. A negyedik helyért 12, az ötödikért 9, a hatodikért 6, a hetedikért 4, a nyolcadikért 3 millió forintot osztanak szét a játékosok között.

A keretből hiányzik sérülés miatt hiányzik Görbicz Anita, Szamoránsky Piroska és a Pannon-kupán kézközépcsont-törést szenvedő Vincze Melinda. Pálinger Katalin már korábban jelezte, hogy pihenésre van szüksége, Hornyák Ágnes pedig tanulmányai miatt mondta le a vébészereplést.

a világbajnokságra utazó keret

Kapusok: Herr Orsolya (Vác), Pastrovics Melinda (Alcoa-Fehérvár), Triffa Ágnes (DVSC-Korvex)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Mondi-Békéscsaba), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-RightPhone)
Beállók: Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Tóth Katalin (Mondi-Békéscsaba)
Balátlövők: Szekeres Klára (Mondi-Békéscsaba), Tóth Tímea (Vác), Zácsik Szandra (Krim Ljubljana)
Balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO), Juhász Gabriella (DVSC-Korvex)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik