Élet-Stílus

Nadalt elpáholták, nyert a címvédő

A svéd Robin Söderling két szettben verte a spanyol Rafael Nadalt, a címvédő szerb Novak Djokovics pedig nagy csatában múlta felül az orosz Nyikolaj Davigyenkót a tavalyi finálé „visszavágóján", a tenisz szupertornán.

A sérült Andy Roddick heyére beugró Robin Söderling sorozatban másodszor páholta a spanyol játékost, és amíg a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében ehhez négy szettre volt szüksége, most alapidőben, két játszmában (6:4, 6:4) diadalmaskodott.

„Azt hiszem, egy pillanatig sem tudtam riválisom fölé kerekedni. Nehéz esztendő számomra az idei, és pokoli rossz úgy kezdeni ezt a tornát, hogy már az első meccsen kikaptam. Ráadásul a borítás sem kedvez számomra” – nyilatkozta az 1 óra 38 perces csata végén a világranglista második helyezettje, aki nem keresett kibúvót, az egészségügyi állapotára vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: azzal nem volt gond.

Söderling villámrajtot vett, Nadal azonban 0:3 után egyenlített, a szett azonban a bréklehetőségeit maradéktalanul kihasználó (2/2) a 25 éves skandinávé lett. A folytatásban a mallorcai klasszis 1:1 után ugyan brékelőnybe került, a svéd azonban azonnal válaszolt, majd 5:4-es vezetésénél ismételten lebrékelte a spanyolt – a második meccslabdáját értékesítve fogadhatta esélyesebbnek vélt ellenfele gratulációját.

A késő esti találkozón megismétlődött a tavalyi döntő, amelyhez hasonlóan Novak Djokovics ezúttal is legyőzte az orosz Nyikolaj Davigyenkót. A szerb az első szettben kétszer is elveszítette saját adogatását, a második menetben aztán ő is brékelt – a legjobbkor, a játszma végén. A harmadik, döntő menetben Djokovics 2:0-ra, 3:1-re és 5:3-ra is vezetett, az orosz azonban 5:5-nél utolérte riválisát, ezután azonban a szerb a szett során másodszor is brékelt, és a győzelmet már nem is engedte ki a kezéből.

„Köszönöm azoknak, akik a késői időpont ellenére végignézték a mérkőzést, nagy öröm itt játszani” – mondta Davigyenko. „Nem voltam éppen nagy formában. Aligha én vagyok most a legfittebb játékos a mezőnyben, és szerencsés vagyok, hogy végül én nyertem” – nyilatkozta Djokovics a 2 óra és 37 percig tartó, drámai csata végén.

World Tour Finals, London, B csoport:
Djokovics (szerb, 3.)-Davigyenko (orosz, 6.) 3:6, 6:4, 7:5
Söderling (svéd, 8.)-Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik