Élet-Stílus

Fokozott rendőri ellenőrzés a Loki-meccs miatt

Fokozott ellenőrzést rendelt el a budapesti rendőrfőkapitány kedd éjfélig a főváros V., VI., VII., VIII., X. és XIV. kerületére a Bajnokok Ligája (BL) Debrecen-Liverpool labdarúgó-mérkőzése miatt - közölte a rendőrség.

A Puskás Ferenc Stadionban kedd este rendezik meg a BL-mérkőzést. A meccsen, valamint azt megelőzően és azt követően a főváros egyes területein várhatóan jelentős számú szurkoló és érdeklődő jelenik meg, sokan megfordulnak a tömegközlekedési csomópontokban, pályaudvarokon, megállóhelyeken.

A rendezvény előkészítése, lebonyolítása, utólagos biztosítása, illetőleg a szurkolók és a járókelők biztonságának garantálása érdekében Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el hétfő 14 órától éjfélig, valamint kedden 8 órától éjfélig a főváros V., VI., VII., VIII., X. és XIV. kerületének teljes területére.

Az intézkedés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrség igazoltathat, átvizsgálhatja az emberek ruházatát, járművét, lefoglalhatja a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat, illetve megtilthatja, hogy azokat bevigyék a rendezvények helyszínére.

A fokozott ellenőrzés bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy a gyanús, feltehetően bűncselekményt vagy szabálysértést elkövetni szándékozó embereket a rendőrség intézkedés alá vonja – írták. A közlemény szerint a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik