Élet-Stílus

FN-mustra: kilábalt a gödörből a Loki

A Debrecen három vereség után kétszer is diadalmaskodott a bajnokságban, a csoportellenfelek azonban botladoznak. A hetek óta nyeretlen Liverpoolnak egy döntetlennel kellett beérnie a hétvégén, akárcsak a Lyonnak, a Fiorentina viszont otthon kapott ki.

DEBRECEN

A magyar bajnok kezd magára találni a hazai porondon: három nullázás után kedden a Kecskemét ellen győzött a Loki (1-0), péntek este pedig a 3. fordulóból elhalasztott meccsen egy góllal verte (1-2) idegenben a Budapest Honvédot. A mutatott játékkal ugyan nem lehetett maradéktalanul elégedett a Herczeg András klubmenedzser, de a hat ponttal feljebb kapaszkodott a Loki a tabellán. A címvédő debreceniek jelenleg a hatodik helyen állnak, nyolc ponttal lemaradva a listavezető, és biztos őszi bajnok Videoton mögött. Ha a nemzetközi kupaszereplés miatt elhalasztott két meccsüket megnyerik, akkor feljöhetnek a második helyre.

aktuális forma

Utolsó öt mérkőzés
Budapest Honvéd 1-2 (i) bajnokság
Kecskemét 1-0 (o) bajnokság
Győr 1-0 (i) bajnokság
Fiorentina 5-2 (i) Bajnokok Ligája
Újpest 1-2 (o) bajnokság

A Bajnokok Ligájában
4. Debrecen 0 pont, 0 gy., 0 d. 4 v. (5-14)

A bajnokságban
6. Debrecen 25 pont, 8 gy., 1 d., 4 vereség (22-17)
(Két mérkőzéssel kevesebb játszott mint vetélytársai)

Honvéd-Debrecen 1-2

LIVERPOOL

A Debrecen soros Bajnokok Ligája-ellenfele szeptember 26. óta lejátszott tíz mérkőzéséből mindössze egyet, a Manchester United elleni rangadót (október 25.) tudta megnyerni – a Premier League-ben immáron három mérkőzés óta nyeretlen. A hétvégén a Manchester City ellen is képtelenek voltak győzni a Vörösök, akik meglepetésre csak a hetedik helyen állnak a tabellán. Rafa Benítezre egyre nagyobb nyomás nehezedik, és egyes sajtóinformációk szerint nem kizárt, hogy elküldik a spanyol mestert, amennyiben a csapat nem jut tovább a BL csoportjából.

aktuális forma

Utolsó öt mérkőzés
Manchester City 2-2 (o) bajnokság
Birmingham City 2-2 (o) bajnokság
Olympique Lyon 1-1 (i) Bajnokok Ligája
Fulham 3-1 (i) bajnokság
Arsenal 2-1 (i) Ligakupa

A Bajnokok Ligájában
3. Liverpool 4 pont, 1 gy., 1 d., 2 v. (3-5)

A bajnokságban
7. Liverpool 20 pont, 6 gy., 2 d., 5 v. (29-20)

Liverpool-Manchester City 2-2




LYON

A BL-csoportból már továbbjutott francia csapat a hétvégén meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszott a bajnokságban tökutolsó, második szezonbeli pontját szerző Grenoble otthonában. A Lyon trénere, Claude Puel a kedd esti BL-összecsapás miatt erősen tartalékos felállásban küldte pályára csapatát, amely a második félidőben előnyt szerzett. A hazaiak percekkel később megfogyatkoztak, de a gyengén futballozó Lyon nem tudta megtartani az előnyét. A kedd este Firenzébe látogató franciák az iksszel visszacsúsztak a tabella harmadik helyére, igaz csak egy pont a lemaradásuk az új listavezető Auxerre-el szemben.

aktuális forma

Utolsó öt mérkőzés
Grenoble 1-1 (i) bajnokság
Olympique Marseille 5-5 (o) bajnokság
Liverpool 1-1 (o), Bajnokok Ligája
St. Etienne 0-1 (i), bajnokság
Nice 4-1 (i), bajnokság

A Bajnokok Ligájában
1. Lyon 10 pont, 3 gy., 1 d., 0 v. (8-2)

A bajnokságban
3. Lyon 25 pont, 7 gy., 4 d., 2 v. (23-17)

Grenoble-Lyon 1-1

FIORENTINA

Hiába fejelt két gólt Gilardino, a firenzeiek meglepetésre 3-2-es vereséget szenvedtek hazai pályán a Parmától. A vereséggel a lilák két helyet rontva a hatodik helyen állnak, az éllovas Internazionaléval szemben 11 pontosra duzzadt a hátrányuk. A Bajnokok Ligájában a csoport második helyen áll az olasz együttes, és amennyiben kedd este legyőzi idegenben a Lyont, búcsúztathatja a szezon elején a végső győzelemre is esélyesnek tartott Liverpoolt.

aktuális forma

Utolsó öt mérkőzés
Parma 2-3 (o) bajnokság
Udinese 0-1 (i) bajnokság
Debrecen 5-2 (o) Bajnokok Ligája
Catania 3-1 (o) bajnokság
Genoa 2-1 (i) bajnokság

A Bajnokok Ligájában
2. Fiorentina 9 pont, 3 gy., 0 d., 1 v. (11-6)

A bajnokságban
6. Fiorentina 21 pont, 6 gy., 3 d., 4 v. (15-12)

Fiorentina-Parma 2-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik