Élet-Stílus

Federer győzelemmel kezdett a Mesterek Kupáján

Andy Murray és a világelső Roger Federer is háromszettes csatában nyert a Mesterek Kupájának nyitónapján. A svájci a spanyol Verdascót, a hazai közönség előtt szereplő brit pedig a US Open-győztes Del Potrót verte.

Két meccsel vasárnap este Londonban elkezdődött a férfi teniszezők évzáró versenye, a Mesterek Kupája. Az év nyolc legeredményesebb játékosát felvonultató mezőnyt két csoportba sorolták, a nyitónapon az A csoport első fordulós meccseit bonyolították le.

A negyedik helyen kiemelt Andy Murray-ra kemény ellenfél várt az első körben Juan Martin Del Potro személyében, de az első néhány gémben semmi nem utalt arra, hogy szoros csata alakulhat ki. A hórihorgas argentin teniszező egyáltalán nem találta a játék ritmusát, és sorozatban öt gémet veszítve gyakorlatilag odaajándékozta az első szettet Murray-nek.

A londoni O2 aréna (MTI/EPA)

A londoni O2 aréna (MTI/EPA)

A folytatásban viszont nagyot fordult a játék, Del Potro egyre hatékonyabban szervált, és a gyilkos tenyereseivel nem tudott mit kezdeni ellenfele. A döntő harmadik szettre viszont elfogyott az argentin lendülete, és az idén a legtöbb tornagyőzelemmel büszkélkedő Murray meglepően simán kétszer brékelve ellenfelét megnyerte a meccset.

A nap második összecsapásán Roger Federer alaposan ráijesztett rajongóira. A svájci világelső nullára elveszítette első saját adogatását, és hamar szetthátrányba került, mivel számolatlanul ütötte a ki nem kényszerített hibákat. A második szettben 5:5-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, Federer ekkor 0-30-ről hozta a saját adogatását.

Ez volt a meccs fordulópontja, innen a már csak egyetlen egy gémet engedélyezett Verdascónak. „A meccs előrehaladtával egyre magabiztosabban játszottam, ellenfelem viszont úgy tűnt, hogy pont ellenkező utat járt be” – nyilatkozta a mérkőzés után Federer, aki korábban négyszer diadalmaskodott az évzáró versenyen.

mesterek kupája

A csoport:
Roger Federer (svájci, 1.) – Fernando Verdasco (spanyol, 7.) 4:6, 7:5, 6:1
Murray (brit, 4.)-Del Potro (argentin, 5.) 6:3, 3:6, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik