Élet-Stílus

Kilenc gólt lőtt a Tottenham – videó

A házigazda Tottenham Hotspur az öt (!) gólig jutó Jermain Defoe vezérletével kiütéses, 9-1-es győzelmet aratott a Wigan felett. A félidőben még csak eggyel vezettek a londoniak, utána azonban minden bejött.

Az Arsenaltól elszenvedett sima, 3-0-s vereséget követően kiütéses győzelemmel jelezte a Tottenham Hotspur, hogy idén számolni kell vele a BL-helyekért folyó harcban. A Wigan ellen egy gyors Crouch-góllal kezdtek a hazaiak, ám a folytatásban semmi nem utalt arra, hogy a vendégek még nyolcat kapnak a White Hart Lane-en.

A fordulás után Defoe hét perc hármat vágott, a vendégek erejéből csak egy szépítő gólra futotta. A folytatásban gyakorlatilag minden helyzetét belőtte a Tottenham, a teljesen széteső Wigan-védelem képtelen volt megállítani az önkívületben futballozó londoniakat. Defoe végül ötöt vágott, Lennon csak egyet, de négy gólpasszt is kiosztott, a 9-1-es végeredményt pedig a szintén szenzációsan focizó Krajncar állította be a ráadásban.

A Tottenham története során még nem aratott ilyen nagyarányú győzelmet a Premier League-ben, Jermaine Defoe pedig 11 találattal a góllövőlista élére ugrott.

premier league, 13. forduló

Tottenham Hotspur-Wigan Athletic 9-1 (1-0)
Gól: Crouch (9.), Defoe (51., 54., 58., 69., 87.), Lennon (64.), Bentley (88.), Kranjcar (94.), illetve Scharner (57.)

Bolton Wanderers-Blackburn Rovers 0-2 (0-1)
Gól: Dunn (32.), Ricketts (73., öngól)

Stoke City-Portsmouth 1-0 (0-0)
Gól: Fuller (74.)

Szombati meccsek:
Manchester United-Everton 3-0
Sunderland-Arsenal 1-0
Birmingham City-Fulham 1-0
Burnley-Aston Villa 1-1
Chelsea-Wolverhampton Wanderers 4-0
Hull City-West Ham United 3-3
FC Liverpool-Manchester City 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik