Élet-Stílus

Schumacher a Mercedes pilótája lehet

Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a hétszeres világbajnok világbajnok német Michael Schumacher 2010-re a Mercedes csapatához szerződik.

A világbajnok Jenson Button távozásával a Mercedes GP-nél papíron kettő, gyakorlatilag viszont egy „üresedés” adódott 2010-re. A volt williamses Nico Rosberg szerződtetése nyílt titok, ugyanakkor a második pilóta kiválasztásával egyáltalán nem siet csapat.

Nick Heidfeld szerződtetése tűnik a legvalószínűbbnek, de Kimi Räikkönen menedzsere is jelezte, hogy megfelelő ajánlat esetén megfontolhatják a dolgot, és bár kimondottan vad spekuláció, Michael Schumacher esetleges visszatérése sem akar kikopni a sajtóból.

A Daily Telegraph arról írt, hogy a hamarosan 41 éves német már tárgyal Ross Brawnékkal, de az olasz La Gazzetta dello Sport sem zárja ki a lehetőséget, bár azt is hozzáteszi, hogy a Schumit jelenleg tanácsadóként foglalkoztató Ferrarihoz eddig semmi ilyesmire utaló megkeresés nem érkezett. Az érintettek egyébként mind cáfolnak.

„Amikor legutóbb beszéltem Michaellel, nem tűnt úgy, hogy komoly visszatérési tervei lennének” – nyilatkozta Ross Brawn csapatvezető az Auto Motor und Sportnak.

A korábbi hétszeres világbajnok szóvivője, Sabine Kehm a német SID hírügynökségen így nyilatkozott: „Michael Schumacher élvezi a mostani életét, a Forma-1-be való visszatérés jelenleg nem téma nála” – viszont hozzátette: „Soha nem mond, hogy soha”.

Eddie Jordan, a BBC Sport szakértője, a „néhai” Jordan-csapat vezetője egyébként nagyon is elképzelhetőnek tartja, hogy Schumacher a Mercedes pilótája lesz.

„Természetes, hogy az üres Forma-1-es ülés mindig találgatásokat szül, de némelyik ilyen álom nem valósul meg…” – reagált a Mercedes egyik stuttgarti szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik