Élet-Stílus

Federer is Henry mellett áll

Mások mellett a svájci Roger Federer, a teniszezők világranglistájának éllovasa is „megvédte" Thierry Henry-t, akinek szabálytalan mozdulata tulajdonképpen eldöntötte a francia-ír vb-pótselejtezőt.

„Minden egy másodperc alatt zajlott le, nem lehet neki felróni, hogy tovább folytatta a játékot, ha egyszer a játékvezető nem vette észre az szabálytalanságot. A rendszer és a játékvezető hibája, ami történt” – magyarázta Roger Federer, s ehhez még azt is hozzátette: „Rengeteg gólt ítélnek meg, amely nem szabályos, ez is egy azok közül.”

Ugyancsak megvédte Henryt Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere, aki éveken keresztül dolgozott együtt a támadóval. „A labdarúgás és a sport általában tele van olyan hősökkel, akik tízszer többet csaltak Henry-nál. Az én szememben azok az igazi csalók, akik megveszik a bírókat, vagy doppingolnak. Thierry Henry abszolút becsületes volt a pályafutása során, éppen ezért nem korrekt, ahogy most hevesen támadják.”

Josep Guardiola, aki a Barcelonánál jelenleg trénere Henry-nak, úgy véli, ösztönös volt a támadó szabálytalan mozdulata, és azt a bíró biztosan nem látta. „Nem büszke arra, amit tett, de egyáltalán nem volt előre kitervelt mozdulat” – mondta a spanyol tréner.

Henry a kezezést utóbb elismerte és úgy foglalt állást, a mérkőzés újrajátszása lenne a korrekt megoldás a kialakult helyzetre. A nemzetközi szövetség (FIFA) azonban jelezte: nem lesz újrajátszás, marad a pályán elért eredmény, azaz 2-1-es összesítéssel – az írek kárára – a franciák jutottak ki a világbajnokságra.

Már az írek sem reménykednek

Az írek lemondtak arról, hogy újrajátsszák az ominózus pótselejtezőt. Bár FIFA már pénteken kizárta az ismétlés lehetőségét, az írek mostanáig bíztak benne, hogy a francia szövetség támogatja ezt a kezdeményezést. John Delaney, az ír szövetség elnöke jelezte: a felhívásukkal a francia szövetségben süket fülekre találtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik