Élet-Stílus

Döntetlennel zárt az őszi bajnok

A Videoton gól nélküli döntetlent játszott a vendég Győrrel a Soproni Liga 15. fordulójában. Mind a két edző úgy látta, csapata járt közelebb a sikerhez. Az Újpest tapad a székesfehérváriakra, miután egy góllal nyert Angyalföldön.

Kevés helyzetet, izgalmat hozott a Győr fehérvári vendégjátéka, amely során ugyan többet próbálkozott a Videoton – főképp a szünet után játszott fölényben -, de képtelen volt feltörni a győriek szervezett védelmét. A vendégek kis szerencsével mind a három pontot elvihették volna, Nicorec azonban ziccerben a jobb kapufát találta telibe.

A tabella élén telelő Videotonnal először fordult elő a szezonban, hogy rúgott gól nélkül zárt egy bajnoki találkozót. Az inkább küzdelmes, mintsem látványos mérkőzést követően egyébként mind a két vezetőedző, Mezey György, illetve Pintér Attila egyaránt úgy nyilatkozott a Sport TV-nek, hogy csapata állt valamivel közelebb a győzelemhez…

„Az igaz, hogy rúgtak egy kapufát, és kétségtelen, hogy az nagy helyzet volt, de mi végig nyomtunk, miközben a vendégek szervezetten védekeztek” – vélte a Mezey.

Az Újpest négy pontra csökkentette a hátrányát a Videotonnal szemben, miután Angyalföldön 2-1-re verte a Vasast. A lila-fehérek 13. percben emberelőnybe kerültek, majd Tóth Norbert remek lövésével a vezetést is megszerezték. A Vasas azonban Lázok magabiztosan elvégzett büntetőjével egyenlített, és még a szünet előtt egyenlő létszámban kerültek a felek, miután a túlságosan is szigorú Fábián Pollákot is kiállította. A szünetet követően is inkább az Újpest volt fölényben, de Piller révén a Vasasnak is akadtak lehetőségei. A három pont sorsáról Rajczi fejesgólja döntött az 59. percben.

Az MTK és a Zalaegerszeg egyaránt négyet számolt a kiesőket jelölő vonal alatt tanyázó ellenfelére, a Diósgyőrre, illetve a 45. perctől kezdve tíz emberrel futballozó Nyíregyházára. A Szpari ellen mesterhármast elérő Rudnevs csatlakozott a góllövőlista élén álló újpesti Kabáthoz és a fehérvári Alveshez – mind a három csatár tíz gólnál jár.

A Paksot egy középpályás és egy védő vezette győzelemre a Haladás ellen. Böde egy remek fejesgóllal, Éger pedig hatalmas, 33 méteres szabadrúgásgóllal „jelentkezett”.

Soproni Liga, 15.forduló:
Videoton-Győri ETO FC 0-0

Vasas-Újpest FC 1-2 (1-1)
Gól: Lázok (39., 11-esből), ill. Tóth N. (24.), Rajczi (59.)
Kiállítva: Dobrics (13.), ill. Pollák (45.)

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)
Gól: Szatmári (11.), Vadnai (22.), Gosztonyi (72., 11-esből), Pál A. (90.)

Nyíregyháza Spartacus-ZTE FC 0-4 (0-1)
Gól: Rudnevs (39., 53., 80.), Pavicsevics (76.)
Kiállítva: Mboussi (45., Nyíregyháza)

Paksi FC-Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
Gól: Böde (81.), Éger (85.)

Kedden játszották:
DVSC-TEVA – Kecskeméti TE-ERECO 1-0

November 13-án játszották:
Ferencváros-Budapest Honvéd 0-0

Vasárnap:
Kaposvári Rákóczi-Lombard FC Pápa, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik